2.3.2016 16:52

Ακούν Χίο... και τρέχουν

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΧΙΟΥ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ

Μειωμένες ακόμη και κατά 80% παρουσιάζονται οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόληςαπό τις σχολικές εκδρομές εκτός Χίου ή πολυήμερες , όπως συνηθίζονται να αναφέρονται καθώς τα μελανά χρώματα με τα οποία βάφεται η τουριστική σεζόν αρκετά πρόωρα, δείχνει και την

Το προσφυγικό  προβληματίζει τις σχολικές κοινότητες, ανησυχεί γονείς και μαθητές που δεν γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και τους στρέφουν τελικά σε άλλες επιλογές μακριά από τις... "επικίνδυνες" ζώνες.

Στο μηδέν το ενδιαφέρον και οι κρατήσεις

Το πρώτο σημαντικό δείγμα του αντίτιμου που θα κληθούν να πληρώσουν τα νησιά στην τουριστική τους κίνηση φάνηκε από τα αρνητικά δείγματα του μαθητικού τουρισμού. Δεν είναι θέμα τιμών, δεν είναι θέμα έλλειψης ενδιαφέροντος από τους Χιώτες ξενοδόχους. Τη χρονιά που διανύουμε, οι εικόνες που μεταφέρονται καθημερινά και στα σχολεία με τους πρόσφυγες και γενικότερα η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί αποτρέπει τον τουρισμό και δη τον μαθητικό τουρισμό, που αποτελεί τονωτική εποχική ένεσε για ένα μεγάλο εύρος επαγγελματιών.

Ούτε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα δεν έφτασε στα ξενοδοχεία της πόλης ζητώντας ή εκφράζοντας ενδιαφέρον για την απορχή πληροφοριών και τιμών στις κρατήσεις. Όπως υποστηρίζουν οι ξενοδόχοι, ακόμη και πέρσι στους υπολογιστές τους έφταναν δεκάδες μηνύματα, κάποια από τα οποία στο τέλος μετατρέπονταν και σε κρατήσεις.

«Στο ξενοδοχείο "Χανδρής" χαρακτηριστικό είναι ότι την προηγούμενη σεζόν είχαμε πάρα πολλές κρατήσεις ενώ τώρα δεν έχουμε καν αιτήματα.Πέρσι ήρθαν πάρα πολλά σχολεία καί νωρίτερα καί μέσα στην άνοιξη, ενώ φέτος μόνο δύο.  Το 2015φιλοξενήσαμε δέκα σχολεία, αντίθετα την τρέχουσα περίοδο οι εκτιμήσεις μας είναι ότι θα φιλοξενήσουμε μόλις δύο»αναφέρει στον "π" ο διευθυντής του ξενοδοχείο Γ. Νέος συμπληρώνοντας ότι:«οι τιμές είναι ίδιες , όμως το ενδιαφέρον που υπήρξε πέρσι από την Μυτιλήνη,την Σάμο και από Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν το διαπιστώνουμε τώρα πουθενά».

Η ίδια εικόνα και στο ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο». Όπως εξηγεί στον «π» ο υπεύθυνος, Γιάννης Συράκης: «έχουμε κρούσεις από τα γειτονικά μας νησιά, Μυτιλήνη και Σάμο, αλλά για μέσα στον Απρίλιο.  Η Χίος ποτέ δεν ήταν ελκυστικός μαθητικός προορισμός αλλά σίγουρα δεν είχαμε αυτή την εικόνα. Είναι σαφώς μειωμένη η κίνηση σε σχέση με πέρσι κι αυτό οφείλεται καθαρά στο προσφυγικό. Δεν είναι τυχαίο ότι τα όποια αιτήματα έχουμε τα έχουμε από τα γειτονικά μας νησιά, ενώ αντίθετα από την ηπειρωτική Ελλάδα δεν μας ζητήθηκε ούτε μια προσφορά», καταλήγει ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ