1.10.2016 16:15

Ακόμα μία σύσκεψη για το μεταναστευτικό

ΠΙΘΑΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Χαρακτήρα αποτύπωσης του μεταναστευτικού ζητήματος στη Χίο είχε τελικά η πρόσκληση που απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης στους υπηρεσιακούς παράγοντες του νησιού το πρωί του Σαββάτου.

Παρότι η αρχική σκέψη περιελάμβανε την παρουσίαση της πρότασης του Στ. Κάρμαντζη για την τοποθεσία όπου θα πρέπει δημιουργηθεί η νέα δομή φιλοξενίας, η αντίρρηση της Περιφερειάρχη Χρ. Καλογήρου, υποβάθμισε την πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη, που εξελίχθηκε σε συζήτηση- καφέ στο ξενοδοχείο «Χανδρής» για την αποτύπωση των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται στο νησί. 
 

Τι ειπώθηκε

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκε η πρόταση του αντιπεριφερειάρχη για τη νέα δομή στο «18». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Κάρμαντζης εκτός των άλλων πρότεινε το κλείσιμο όλων των δομών και τη δημιουργία μίας μόνο δομής φιλοξενίας κάτι όμως για το οποίο δεν πάρθηκε καμία απολύτως απόφαση.

Έτσι η συζήτηση γρήγορα περιστράφηκε γύρω από τις αδυναμίες που παρατηρούνται, με τους συμμετέχοντες να εστιάζουν στην αδυναμία και στην υποστελέχωση  της Υπηρεσίας Ασύλου που έχει ως αποτέλεσμα την εξαιρετικά αργή αποσυμφόρηση του νησιού.

Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί επιτροπή τεχνικών που θα εξετάσει το ζήτημα της εγκατάστασης νέας δομής, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη τέτοιες συναντήσεις να γίνονται συχνότερα.

 

Η σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό

Η μοναδική νέα εξέλιξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ήταν η δέσμευση του κυβερνητικού βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη ότι εντός της εβδομάδας, θα υπάρξει συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους υπηρεσιακούς και θεσμικούς παράγοντες της Χίου, συμπεριλαμβανομένων των δύο βουλευτών, ότι δηλαδή θα γίνει σήμερα με τη γειτονική Λέσβο.

Οι παρουσίες

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Στ. Κάρμαντζη και του συμβούλου του Δ. Μυλωνάδη, ο δήμαρχος Μ. Βουρνούς και οι αντιδήμαρχοι Στρ. Γδύσης και Γ. Καραμανής, οι βουλευτές Α. Μιχαηλίδης και Ν. Μηταράκης, οι Γ. Κεβόπουλος και Γ. Αμέντας εκ μέρους της Α.Δ. Χίου, οι Χρ. Φραγκιάς και Γ. Τσαλίκης εκ μέρους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου και οι Γ. Γεωργούλης και Μ. Κριμιζής εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο Χίου καθώς και ο πολιτευτής Σταύρος Μιχαηλίδης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ