22.1.2016 11:00

Αιωρούμενος κίνδυνος

Φόβο και τρόμο για τους κατοίκους του Φραγκομαχαλά αποτελούν καθημερινά τα δύο ερειπωμένες κατοικίες επί της οδού πολυσύχναστης οδού Κωνσταντίνου Μονομάχου. Τα μπαλκόνια των κατοικιών κρέμονται απειλητικά πάνω από τα πεζοδρόμια με τις κολόνες και τα δοκάρια στήριξης να είναι έτοιμα να καταρρεύσουν.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι στον «π» ο κίνδυνος είναι μεγάλος τόσο για τα διερχόμενα οχήματα όσο και για τους πεζούς που καθημερινά διέρχονται από το σημείο.

«Καιρό τώρα υπάρχει αυτή η κατάσταση. Θα περιμέναμε τουλάχιστον να υπάρξει ευαισθητοποίηση είτε από τους αιρετούς είτε από τους υπαλλήλους της πολεοδομίας που τα γραφεία της βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής», σημείωσαν οι ίδιοι στον «π».

Ερωτώμενη για το θέμα το μέλος της επιτροπής επικινδύνων και επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων Ε. Μπακαλάκου σημείωσε ότι η Πολεοδομία παρεμβαίνει κατόπιν ειδοποίησης από τους πολίτες.

«Η διαδικασία είναι απλή. Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται το πρόβλημα κάνουν αίτηση και κατόπιν η επιτροπή έπειτα από αυτοψία, χαρακτηρίζει τα κτίρια ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητάς τους», εξήγησε η κ. Μπακαλάκου, τονίζοντας παράλληλα ότι από το 2014 μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε κανένα αίτημα κατοίκων της περιοχής για αυτοψία επί των συγκεκριμένων κτιρίων.

Όπως πάντως διευκρίνισε η ίδια η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη όταν πρόκειται για κτίρια προ του 1955 οπότε η άδεια για κατεδάφιση περνάει από διάφορες υπηρεσίες της Αρχαιολογίας για έγκριση.

Μέχρι πάντως να βρεθεί η άκρη, τα δύο συγκεκριμένα κτίρια θα συνεχίσουν να απειλούν καθημερινά διερχόμενους οδηγούς και πεζούς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ