2.10.2014 10:24

Αγριόχορτα στην... άσφαλτο

ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ΔΙΑΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΧΙΟΥ -ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Ερωτηματικά για την αρτιότητα κατασκευής των δρόμων και για την ποιότητα της ασφάλτου στο οδόστρωμα ανέγειρε η  εμφάνιση... αγριόχορτων στον ολοκαίνουργιο ασφαλτοτάπητα του οδικού δικτύου Χίου- Καλλιμασιάς.

Μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε η διαγράμμιση του συγκεκριμένου έργου, όμως προχθές εμφανίστηκαν αγριόχορτα που ως δια μαγείας φύτρωσαν μέσα από την άσφαλτο σχεδόν στην άκρη του δρόμου.

Άσφαλτος σουρωτήρι

Η εικόνα αυτή έγινε αντικείμενο σχολιασμού από περίοικους και γνώστες της κατάστασης, που σημείωναν ότι η άσφαλτος που έχει τοποθετηθεί είναι μικρότερου πάχους από αυτό που προβλέπεται και γι αυτό διαπερνιέται από τα χόρτα.«Αυτό γίνεται κατά κανόνα. Το μοναδικό σημείο που το πάχος της ασφάλτου είναι ακριβώς εκείνο που πρέπει, είναι εκείνο που ελέγχεται από τις  υπηρεσίες του δημοσίου. Όλο το υπόλοιπο έργο έχει σαφώς λιγότερο πάχος» σημείωναν με νόημα.

Αυτοψία από την τεχνική υπηρεσία

Στο σημείο πάντως έσπευσε χθες το πρωί συνεργείο της τεχνική υπηρεσίας. Αφού παραδέχτηκε την ύπαρξη των χόρτων, υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο σημείο επειδή αποτελεί το τελείωμα σχεδόν του ασφαλτοτάπητα, είναι πιο λεπτό άρα και διαπερατό. «Εκεί όπου φύτρωσαν τα χόρτα είναι το σημείο που αρχίζει να λεπταίνει η άσφαλτος, για να μπορέσει να «σβήσει» ομαλά. Δεν πληρώνεται ο εργολάβος γι αυτούς τους δέκα πόντους » σημείωσε ο Λ. Τσακός από την Τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Ωστόσο, κι αυτό τα λέει όλα, θα σταλούν μηχανήματα να «πατήσουν» την άσφαλτο ώστε να συμπυκνωθεί στα συγκεκριμένα σημεία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ