30.11.2015 10:12

Το αγοράζουν, θα το αξιοποιήσουν;

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΠΕΛΛΕ

Προβληματισμός στο παραπέντε της ολοκλήρωσης της αγοράς του ακινήτου Μπελλέ από το Πράσινο Ταμείο, επικρατεί στην δημοτική αρχή αφού η επόμενη ημέρα είναι αυτή που τελικά θα κρίνει και το μέλλον αλλά και τη χρήση του κτιρίου.

Ήδη ο Δήμος βρίσκεται ένα βήμα πριν οριστική παραλαβή του κτιρίου από την εταιρεία συμφερόντων του Α. Μπελλέ αφού απομένει μόνο η κατάθεση των χρημάτων από το Πράσινο Ταμείο στον Δήμο , κι από εκεί στον ιδιοκτήτη του κτιρίου.

«Το συμβόλαιο είναι ήδη έτοιμο και απομένει η πληρωμή από το Πράσινο Ταμείο που θα πρέπει να γίνει μέσα στο 2015 όπως προβλέπει το συμβόλαιο. Ακόμα όμως κι έτσι να μην γίνει έχει προβλεφθεί μία μικρή παράταση για την καταβολή των χρημάτων μέχρι τον Μάρτιο του 2016», ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης.

Αναζητούν 1 εκ. ευρώ

Ο ουσιαστικός αγώνας δρόμου ξεκινάει για τη δημοτική αρχή την επομένη της αγοράς. Σύμφωνα με τον Στρ. Γδύση με δεδομένη την «κουτσουρεμένη ΣΑΤΑ» ο Δήμος δεν προτίθεται να διαθέσει κονδύλια για την επισκευή του κτιρίου.

Έτσι οι ελπίδες για την αποκατάστασή του στρέφονται αποκλειστικά στη νέα προγραμματική περίοδο.

«Εκτιμούμε ότι ανάλογα με τη χρήση του κτιρίου θα απαιτηθούν από 500.000 έως 1 εκ. ευρώ. Το νέο ΕΣΠΑ προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για χρηματοδότηση κοινωνικών και πολιτιστικών δομών και αυτές θα σπεύσουμε να εκμεταλλευτούμε», ανέφερε στον «π» ο Μ. Βουρνούς.

Η επόμενη ημέρα

Σε ότι αφορά στο κομμάτι της αξιοποίησής του τόσο ο Στρ. Γδύσης όσο και ο Μ. Βουρνούς επιβεβαιώνουν την πληθώρα σκέψεων γύρω από το μέλλον του κτιρίου.

«Θα πρέπει να γίνει μία αξιολόγηση για τις ανάγκες που έχει ο Δήμος. Θα δούμε αν έχουμε ανάγκη για τη στέγαση κάποιας κοινωνικής δομής ή αν μπορούμε να καλύψουμε τις απαιτήσεις άλλων φορέων όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που ξέρουμε ότι αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα στο κομμάτι της στέγασης», κατέληξε ο κ. Βουρνούς. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ