19.6.2012 10:43

Αγωνία για το Νήσος Χίος

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

 
Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης του «Νήσος Χίος» από τη γραμμή Πειραιά – Χίου – Μυτιλήνης αφού μέχρι και χθες αργά το απόγευμα ήταν σε εξέλιξη ο έλεγχος του πλοίου προκειμένου να διαπιστωθεί αν από την πρόσκρουση στο λιμάνι της Χίου, προέκυψε βλάβη στα υδραυλικά συστήματα του πλοίου, πέρα από τις ήδη γνωστές ζημιές στη λαμαρίνα του πλοίου.
Όπως σχολίασε μιλώντας στον «π» γνωστός παράγοντας του τουρισμού θα ήταν ευχής έργο εάν οι ζημιές περιορίζοντας στις ήδη υπάρχουσες μιας και η αποκατάστασή τους δεν διαρκεί περισσότερο από τρεις ημέρες.
«Σε διαφορετική περίπτωση αν έχει υποστεί βλάβη ο άξονας που συνδέει τη μηχανή με την προπέλα, ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την επιδιόρθωση θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Αυτό ίσως μας στοιχίσει σαν νησί την παρουσία του πλοίου σε μία κρίσιμη τουριστική περίοδο. Μόνο ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να έρθουν τα ανταλλακτικά από το εξωτερικό σίγουρα θα ξεπεράσει τα χρονικά περιθώρια του Ιουνίου και αυτό δεν είναι καλό ούτε για το νησί αλλά ούτε και για τον τουρισμό μας», εξήγησε ο ίδιος.
Σε κάθε περίπτωση πάντως σήμερα ολοκληρώνεται ο τελικός έλεγχος από το αρμόδιο Υπουργείο, οπότε και αναμένεται να ξέρουμε αν η γραμμή του Βόρειου Αιγαίου θα πληρώσει ακριβά το τίμημα του ναυτικού ατυχήματος της Τήνου, το περασμένο Σαββάτο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ