12.1.2016 17:17

Το αεροδρόμιο πάει… Κρακοβία

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2017

Ρότα για την Κρακοβία βάζει ο αερολιμένας Χίου «Όμηρος», δίνοντας το «παρών» στη διοργάνωση Routes που φέτος θα διεξαχθεί από 23 έως 26 Απριλίου.

Η συμμετοχή του αερολιμένα Χίου βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης μεταξύ του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και στελεχών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) το μεσημέρι της Τρίτης στον χώρο του αεροδρομίου, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση των φορέων να αντιστρέψουν τα αρνητικά πρόσημα στις πτήσεις τσάρτερ από το 2017.

Τι είναι το Routes

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Δ. Καράλη πρόκειται για εξειδικευμένες συναντήσεις με συγκεκριμένο σκοπό.

«Ουσιαστικά ψάχνεις πτήσεις για τον τόπο σου. Παρουσιάζεις τόσο τα χαρακτηριστικά του προορισμού σου αλλά και τις υποδομές σου και οι υπεύθυνοι αναλαμβάνουν να σε φέρουν σε επαφή σαν αεροδρόμιο με τους network planner των αεροπορικών εταιρειών», σημείωσε ο ίδιος διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η επίτευξη συμφωνίας με κάποιο αερομεταφορέα είναι καθαρά θέμα των φορέων του κάθε τόπου.

Με το βλέμμα στο 2017

Ερωτώμενος για το πότε αναμένονται τα πρώτα απτά αποτελέσματα ο κ. Καράλης σημείωσε ότι στόχος είναι να προετοιμαστεί το έδαφος για το 2017.

«Πλέον μιλάμε για την επόμενη χρονιά και όχι για το 2016. Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα ωστόσο θεωρούμε ότι όσο νωρίτερα ξεκινήσουμε τις διεργασίες και τις επαφές μας, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα», εξήγησε ο ίδιος.

Αναφορικά με τη συμμετοχή της αποστολής στη διοργάνωση αυτή θα κοστίσει περί τα 1.800 ευρώ ανά άτομα

 «Είναι κάτι που επιχειρείται για πρώτη φορά. Μετά από έρευνα θα προσδιοριστούν οι εταιρείες που διαθέτουν αεροσκάφη συμβατά με το αεροδρόμιο της Χίου και θα γίνουν οι σχετικές επαφές με στόχο το άνοιγμα νέων πτήσεων από το καλοκαίρι 2017. Ταυτόχρονα μετά την παρουσία της Χίου στην έκθεση Grecka Panorama συνεχίζεται η επικοινωνία με tour operators από την Πολωνική αγορά που είναι από τις πλέον αναπτυσσόμενες για την Ελλάδα και οργανώνονται οι επαφές που θα γίνουν στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης (EMITT) από 27 - 31 Ιανουαρίου», κατέληξε ο κ. Καράλης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ