15.7.2014 12:21

Αδυνατούν να τα αποτιμήσουν

ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΗΚΩΝΕΙ Η ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ 3.000 ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στον αέρα ένα μήνα μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε δώσει το Υπ. Οικονομικών στους Δήμους προκειμένου να υποβάλλουν τον ισολογισμό τους, παραμένει η πλήρης καταγραφή και αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας του ενιαίου Δήμου Χίου.

Το ελάχιστο προσωπικό της Μονομετοχικής Ακινήτων από τη μία αδυνατεί, από την άλλη δηλώνει αναρμόδιο προκειμένου να αποτιμήσει τα περίπου 3.000 ακίνητα του Δήμου με αποτέλεσμα ο ισολογισμός να μην έχει ακόμα υποβληθεί.

«Κάντε κάτι αδυνατούμε…»

Με έγγραφο που κοινοποίησε προς την Οικονομική Επιτροπή ο πρόεδρος της Μονομετοχικής Πέτρος Φλάμος δηλώνει αδυναμία αποτίμησης της αξίας της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και παρακαλεί τα μέλη για τις σχετικές ενέργειες.

«Στο καταστατικό της εταιρίας δεν αναφέρεται καν η καταγραφή των ακινήτων, εν τούτοις αναλάβαμε αυτό το κομμάτι και βάλαμε τάξη στο χάος που επικρατούσε στη μετάβαση από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη.  Εκτός αυτού το δικό μας προσωπικό δεν έχει καμία σχέση με την αποτίμηση της αξίας όσων έχουμε καταγράψει», ανέφερε στον «π» ο κ. Φλάμος.

Από την άλλη ο Π. Πεντάκης εκ μέρους των υπηρεσιών του Δήμου σημείωνε προς το Σώμα ότι ακόμα και η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι, αλλά οι υπηρεσίες θα πορευθούν με βάση τα στοιχεία που τους έχουν παραχωρηθεί ακόμα και αν αυτά έχουν σημαντικές ελλείψεις.

Σε συμβολαιογράφο

Τη λύση γύρω από το θέμα έδωσε με παρέμβασή του ο Π. Λαμπρινούδης σημειώνοντας ότι η Οικονομική Επιτροπή θα πρέπει να αποταθεί σε συμβολαιογράφο ο οποίος θα εκτιμήσει την αξία του κάθε ακινήτου ξεχωριστά.

Άγνωστο όμως παραμένει πόσο τελικά θα κοστίσει η αποτίμηση μίας περιουσίας που αγγίζει στο σύνολό της περί τα 3.000 ακίνητα, αγροτεμάχια και άλλα κληροδοτήματα ιδιωτών προς τους πρώην καποδιστριακούς Δήμους και κοινότητες καθώς και με ποιον τρόπο θα γίνει η ανάθεση του έργου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ