15.10.2015 12:11

Αδυνατούν να συνεννοηθούν [ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την έλλειψη συνεννόησης όχι μόνο μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων αλλά και των επικεφαλής τους με τους Δημοτικούς Συμβούλους, κατέδειξε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η προσπάθεια τα πια επουσιώδη θέματα να συζητούνται λεπτομερώς εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, σε επίπεδο προσυνεδρίασης των παρατάξεων και να οδηγούνται στο Σώμα μόνο για την ψήφισή τους, φαίνεται ότι έπεσε στο κενό.

Αιτία, η παράλειψη των επικεφαλής των συνδυασμών συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης να ενημερώσουν τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις αποφάσεις που έλαβαν στην προσυνεδρίαση με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να αντιδράσουν στις επιχειρούμενες «ομόφωνες αποφάσεις».

Οι συνεχόμενες αντιδράσεις βρήκαν έκφραση στα πρόσωπα δύο κυρίως συμβούλων, του ιατρού Γ. Γεωργιάδη αλλά και του Ν. Νύκτα οι οποίο δήλωσαν άγνοια για τα όσα οι επικεφαλής των συνδυασμών τους είχαν συνεννοηθεί προηγουμένως.

«Ποιοι είναι αυτοί που θεωρούν δεδομένη τη δική μας ψήφο κι αποφασίζουν για εμάς», διερωτήθηκε ο πρώτος για να επικρατήσει στην αίθουσα ο γενικότερος προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου μοντέλου προ-συνεννόησης.

Τα πνεύματα πάντως επιχείρησε να κατευνάσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κλ. Χρύσης ο οποίος διέκοψε τη συνεδρίαση για διάστημα δέκα λεπτών με τον Μ. Βουρνού να διαμηνύει ότι αν δεν υπάρξει τρόπος συντόμευσης των διαδικασιών τότε οι επόμενες συνεδριάσεις αναμένονται πολύωρες για όλους.

Ζητούμενο παρόλα αυτά παραμένει η ορθή ενημέρωση των πολιτών, αφού με τον τρόπο που επέλεξε η Δημοτική Αρχή να χειριστεί το θέμα, επί της ουσίας αφαιρείται από τον κάθε ενδιαφερόμενο η δυνατότητα να πληροφορηθεί ανοιχτά για τα ζητήματα της ημερήσιας διάταξης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ