13.6.2016 15:16

Το αδιαχώρητο για μία θέση στο λιμάνι

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 50% ΣΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΧΙΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2015

Σε ναυαρχίδα των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού μετατρέπεται σταδιακά το νότιο τμήμα του λιμένα της Χίου με τη ζήτηση για μία θέση από ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Παρά τις μετριοπαθείς προβλέψεις για την πορεία του τουρισμού στη Χίο, ήδη πολλές από τις θέσεις ελλιμενισμού έχουν πουληθεί για τα επόμενα Σαββατοκύριακα με τις πληρότητες να αγγίζουν σε κάποιες ημερομηνίες μέχρι και το 100%.

Η αυξημένη μάλιστα ζήτηση ανάγκασε το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο να ξεκινήσει τις κρατήσεις θέσεων πολύ νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι, αφού το 2015 η αυξημένη ζήτηση ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου ενώ  φέτος από το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου.

Τα προβλήματα

Κι ενώ σταδιακά το νότιο τμήμα του Λιμένα μετατρέπεται σταδιακά σε μαρίνα, η παρουσία των πολεμικών πλοίων αλλά και των σκαφών της Frontex  στο νησί έρχεται να δημιουργήσει σημαντικά ζητήματα, ως προς τη δέσμευση θέσεων ελλιμενισμού. Αυτό διότι κάθε σκάφος που πλαγιοδετεί, δεσμεύει από 6 έως 8 θέσεις σκαφών αναψυχής, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αξιοποιείται η Λαγκάδα

Λύση στο πρόβλημα της ανυπαρξίας θέσεων έρχεται να δώσει το ετοιμοπαράδοτο λιμάνι της Λαγκάδας, με το Λιμενικό Ταμείο να ποντάρει από φέτος κιόλας στην αξιοποίησή του. Επειδή μάλιστα η ζήτηση των θέσεων είναι ιδιαιτέρως αυξημένη τα τριήμερα από Παρασκευή μέχρι Κυριακή, η Λιμενική Επιτροπή αποφάσισε να απασχολεί σε μόνιμη βάση έναν υπάλληλο του Ταμείου που θα βρίσκεται στη Λαγκάδα, ώστε να τροφοδοτεί με ρεύμα και νερό τα σκάφη αναψυχής που ελλιμενίζονται στον κόλπο του παραλιακού οικισμού.

Σύμφωνα πάντως με τον αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη, το νέο λιμάνι της Λαγκάδας θα παραδοθεί επίσημα στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο μέσα στους πρώτους μήνες του 2017 και αυτό γιατί εκκρεμεί προς το παρόν το έργο της πλακόστρωσης του παραλιακού μετώπου, εργολαβία που θα στοιχίσει περί τις 270.000 ευρώ.

Παράλληλα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάδειξη του τουριστικού λιμένα των Λιμνιών, υποδομή που θα αναμένεται να αποσυμφορήσει την κατάσταση στο λιμάνι της Χίου, κυρίως στο κομμάτι της φύλαξης σκαφών αναψυχής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ