2.11.2015 9:50

Αδιάφορη η ΒΙ.ΑΛ. για τις τράπεζες

ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΗΣ ΕΝΕΧΥΡΙΑΣΗΣ ΠΟΣΟΥ

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να προσελκύσει το ενδιαφέρον των τραπεζών για χορήγηση δανείου με στόχο την αγορά της ΒΙ.ΑΛ., αφού οι 15 ημέρες διορίας που έθετε σε επιστολή του ο Δήμος προς τα τραπεζικά καταστήματα της Χίου πέρασαν, χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η επανεκκίνηση της λήψης δανείου χωρίς τον όρο της ενεχυρίασης ποσoύ, έτσι όπως ζητούσε η αντιπολίτευση, φαίνεται ότι ήταν καταληκτικής σημασίας αφού ακόμα και η Attica Bank που στην πρώτη διαδικασία ήταν η μοναδική τράπεζα που είχε καταθέσει προσφορά, τελικά δεν έδειξε το αναμενόμενο ενδιαφέρον με αποτέλεσμα το εγχείρημα της χρηματοδότησης μέσω δανεισμού να κλείνει προς το παρόν άδοξα.

Στο μεταξύ σε τεχνικό καθαρά επίπεδο περιορίστηκαν οι συζητήσεις του Δημάρχου Μ. Βουρνού με στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την αγορά της ΒΙ.ΑΛ. και μετατροπή της σε χώρο καταγραφής, ταυτοποίησης και προσωρινής διαμονής μεταναστών. 

Από την πλευρά του ο Μ. Βουρνούς εξήγησε το πλάνο του Δήμου, σημειώνοντας ότι για να προχωρήσει η μετατροπή του χώρου έτσι όπως σχεδιάζει ο ΟΗΕ θα πρέπει απαραιτήτως να υπάρξει η χρηματοδότηση  από την κεντρική διοίκηση είτε μέσω εθνικών είτε μέσω κοινοτικών πόρων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ