1.3.2016 20:03

Αδειάζει την ΕΜΧ η κυβέρνηση;

ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΜΧ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ

Χωρίς καμιά τροποποίηση επί τω βελτίω για τη διατήρηση της αναγκαστικότητας των Συνεταιρισμών και για την προστασία της Μαστίχας, παρά τις διαβεβαιώσεις και τις προφορικές δεσμεύσεις περί του αντιθέτου, οδηγείται στη Βουλή   το νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (ΑΣ).

Στο άρθρο 33 του νομοσχεδίου, όχι μόνο δεν ισχύουν οι ιδρυτικοί νόμοι των αναγκαστικών συνεταιρισμών, όπως είχαν διαβεβαιώσει οι ιθύνοντες του υπουργείου τα μέλη του ΔΣ της ΕΜΧ στη συνάντηση τους, αλλά  ετοιμάζονται να νομοθετήσουν την άρση της αναγκαστικότητας, με πρόβλεψη σε 3 χρόνια από σήμερα, με τη λήξη της θητείας του σημερινού Δ.Σ.

Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για αλλαγές στο σχετικό νομοσχέδιο με παρέμβαση υπουργού κατά τη συζήτηση του στη Βουλή

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ