17.2.2017 11:52

Α.Δ. Χίου προς Χαλκούσους: «Κάνετε οτιδήποτε για να παραβιάζετε το νόμο» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ ΣΤΗ ΒΙ.ΑΛ. ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΩΣ ΣΚΟΠΙΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΚΟΥΣΟΥΣ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΘ. ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ

Την έντονη αντίθεσή του στις καθημερινές συγκεντρώσεις των κατοίκων του Χαλκειούς, εξέφρασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Χίου Αθανάσιος Μπασιούκας που το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε στο Χαλκειός σε μία προσπάθεια να πειστούν οι κάτοικοι και να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της Αστυνομίας είναι η μεταφορά οικίσκων που θα χρησιμοποιηθούν για σκοπιές Αστυνομικών, για τουαλέτες και για γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

«Ξεσηκώνετε άδικα τον κόσμο»

Σε μία από τις στιγμές έντονου διαλόγου με τους συγκεντρωμένους ο κ. Μπασιούκας τους κατηγόρησε ότι ξεσηκώνουν άδικα τον κόσμο καλώντας τον συνεχώς σε συγκεντρώσεις. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του: «Εμείς υπηρετούμε τον νόμο κι εσείς κάνετε οτιδήποτε για να τον παραβιάζετε».

Δεν πείθονται οι κάτοικοι του Χαλκειούς

Παρότι οι κάτοικοι αναγνώρισαν την αύξηση των περιπολιών τόσο στο Χαλκειός όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Καμποχώρων, δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύονται τις προθέσεις του κράτους εξαιτίας του κακού προηγούμενου που υπάρχει εδώ και 1 χρόνο. «Αν θα περάσουν τα κοντέινερ θα μας βρείτε εδώ μπροστά. Κι αν ένας από εμάς συλληφθεί τότε θα πάμε όλοι μέσα», ανέφεραν στον Αστυνομικό Διευθυντή για να λάβουν την απάντησή του ότι: «Εγώ εδώ ήρθα πάνω από όλα από ενδιαφέρον για εσάς».

Ραντεβού με την Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Χαλκειός ο Αθ. Μπασιούκας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με μέλη της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα, με την οποία έκλεισε συνάντηση στο γραφείο του, που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ