4.10.2018 9:57

Α. Κοντός: "Οι Τούρκοι μπήκαν στην ελληνική πλευρά με δύο πλοία και ήθελαν να μας τραβήξουν στην Τουρκία"

Ήταν οπλισμένοι και δεν είχαν εμφανή διακριτικά λέει στο Politischios.gr ο Χιώτης ψαροντουφεκάς

Τις στιγμές αγωνίες που πέρασαν στην περιοχή της νησίδας Βάτου των Οινουσσών περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στο Politichios.gr ο Χιώτης Ψαροντουφεκάς Α. Κοντός που μαζί με τον φίλο του Δημήτρη Ζαννάρα αποτέλεσαν τους πρωταγωνιστές ενός ακόμη θερμού επεισοδίου.

Όπως ανέφερε στον "π" η τουρκική ακτοφυλακή πέρασε στην ελληνική πλευρά κάνοντας νόημα στους δύο ψαροντουφεκάδες να τους πλησιάσουν. "Στην αρχή και για αρκετή ώρα νομίζαμε ότι πρόκειται για Frontex γιατί δεν υπήρχε κάτι που να δηλώνει ότι ήταν Τούρκοι. Ακόμα και όταν μας προσέγγισαν μιλούσαν πολύ καλά Αγγλικά. Καταλάβαμε ότι είναι Τούρκοι όταν μίλησαν με τα κινητά τους και τους δόθηκε εντολή να μας πάρουν τα στοιχεία. Επιπλέον μας είπαν ότι θα πρέπει να δεθούμε με αυτούς για να μας τραβήξουν. Ευτυχώς αυτό αποτράπηκε από την παρουσία του Λιμεναρχείου της Χίου", εξήγησε στον "π". 

Αμέσως μετά το σκάφος των ψαροντουφεκάδων πήγε πίσω από το ελληνικό σκάφος όταν τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα. "Ήταν λες και κινούταν εναντίον μας. Δημιούργησαν μεγάλα απόνερα και έτσι αναγκαστήκαμε να πάμε πίσω από το σκάφος του Λιμενικού", κατέληξε. 

Ακούστε τα όσα δήλωσε στον "π"

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ