9.7.2014 11:27

95 άτομα και 2 διακινητές στα δίχτυα του Λιμεναρχείου Χίου [ΦΩΤΟ]

Το σκάφος "Egem" στο οποίο επέβαιναν οι δύο Τούρκοι διακινητές

Στο ίδιο έργο θεατές για μία ακόμη φορά ήταν τα στελέχη του Λιμεναρχείου Χίου που αργά το βράδυ της Τρίτης εντόπισαν 2 φουσκωτές βάρκες  με 47 και 33 άτομα αντίστοιχα, να πλέον ανοιχτά των Νενήτων. Στη θεά του ταχύπλοου του Λιμενικού οι μετανάστες έσκισαν με μαχαίρι τα φουσκωτά που επέβαιναν με αποτέλεσμα να προκληθεί ναυάγιο και να ακολουθήσει η διαδικασία της διάσωσης.

Οι φουσκωτές βάρκες στις οποίες επέβαιναν οι 80 μετανάστες

Την ίδια ώρα που οι άνδρες του Λιμενικού έσωζαν ζωές στα στενά Χίου – Τσεσμέ ένα ακόμα ταχύπλοο σκάφος με μηχανή  225 ίππων και πλήρωμα 2 Τούρκους διακινητές επιχειρούσε την απόβαση ακόμα 15 ατόμων σε κοντινή ακτή.

Η αντίδραση όμως των λιμενικών υπήρξε άμεση αφού έπειτα από καταδίωξη κατάφεραν να εγκλωβίσουν το σκάφος των διακινητών, να επιβιβαστούν σε αυτό και τελικά να συλλάβουν τους δουλεμπόρους.

Οι 95 πρόσφυγες μαζί με τους 2 διακινητές συνελήφθησαν και κρατούνται στους οικίσκους και στην ασφάλεια του Λιμεναρχείου Χίου αντίστοιχα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ