20.10.2014 19:14

8 χρόνια φυλάκιση στον οδηγό του μοιραίου λεωφορείου

ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙ 50.000 ΕΥΡΩ

Σε 8 χρόνια φυλάκιση με δυνατότητα εξαγοράς έναντι 17,5 ευρώ ανά ημέρα, καταδίκασε τον οδηγό του μοιραίου λεωφορείου της Συκιάδας το Δικαστήριο το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Ήδη ο συνήγορος υπεράσπισης του Οδηγού έχει ασκήσει έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης κι έτσι η υπόθεση αναμένεται να τελεσιδικήσει μέσα στο 2015.

Η αρχική τιμή εξαγοράς της πρωτόδικης ποινής ήταν 10 ευρώ ανά ημέρα όμως με τις προσαυξήσεις ανήλθε στα 17,5 ευρώ ενώ στην απόφαση καθοριστικό ρόλο έπαιξε το λευκό μητρώο του πρώην οδηγού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου Γ. Καραμήτσο η ασφαλιστική που έχει αναλάβει το σκέλος των αποζημιώσεων έχει ήδη καταβάλλει 850.000 ευρώ στα θύματα και στις οικογένειές τους ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε στον «π» «υπάρχουν ακόμα μερικές εκκρεμότητες» τις οποίες χαρακτήρισε ως «άδικες διεκδικήσεις» και για τις οποίες αναμένεται να αποφασίσει η δικαιοσύνη.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ