26.11.2012 11:54

48ωρο λουκέτο στα φαρμακεία (ΗΧΟΣ)

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα οι Φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα αφού με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αποφάσισαν να μπει 48ωρο λουκέτο σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, με αφορμή αφενός τις αναδρομικές εκπτώσεις που ζητά η κυβέρνηση, αφετέρου για τη νέα καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρεών του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου Θ. Νικολαϊδη, τα χρέη από τον ενιαίο φορέα ασφάλισης ξεπερνούν τους τρεις μήνες ενώ έχει αποπληρωθεί μόνο ο μισός Αύγουστος. Επιπλέον η αναδρομική καταβολή εκπτώσεων από 1/1/2012 μέχρι σήμερα σημαίνει ότι το κάθε φαρμακείο θα επιβαρυνθεί από 5.000 έως και 50.000 ευρώ ανάλογα με τον τζίρο.

Σε αυτά τα πλαίσια οι Φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα αποφάσισαν από σήμερα Δευτέρα να σταματήσουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ως μέτρο πίεσης για την καταβολή των χρεών.

Η πορεία πάντως των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

 

Ακούστε παρακάτω τη δήλωση του κ. Νικολαϊδη

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ