15.4.2013 13:55

31 τόνοι ανακυκλώσιμα σε μία εβδομάδα

ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Χαμόγελα και αισιοδοξία σκορπάνε στο Δήμο Χίου, τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα από την ανακύκλωση την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του προγράμματος σε κεντρικά σημεία της πόλης και του Βροντάδου.

Οι πολίτες φαίνεται ότι έχουν εμπεδώσει τα οφέλη της, γεμίζοντας καθημερινά τους ειδικούς κάδους με ικανοποιητική ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών, ικανή ώστε να αποφέρει οικονομικά οφέλη στο Δήμο Χίου και κατ΄ επέκταση στους ίδιους.

Τα στοιχεία και τα προβλήματα

Έτσι την πρώτη εβδομάδα, συγκεντρώθηκαν 25 τόνοι χαρτιού, 5 τόνοι πλαστικού ενώ μειωμένη ήταν η ανακύκλωση στο αλουμίνιο. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ν. Μαρτάκη το τελευταίο στοιχείο σχετικά με το αλουμίνιο απασχόλησε τόσο την εταιρεία όσο και τον Δήμο Χίου, κάνοντάς τους να λάβουν πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση των κάδων ανακύκλωσης για το συγκεκριμένο ανακυκλώσιμο υλικό.

«Η αλήθεια είναι ότι όλα κύλισαν ομαλά και σε ικανοποιητικά επίπεδα αν και είναι νωρίς ακόμα να εξάγουμε συμπεράσματα. Αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα στους κάδους με το αλουμίνιο καθώς το στόμιο του κάδου δεν επέτρεπε την εύκολη ρίψη των ανακυκλώσιμων μέσα σε αυτόν.
Έτσι ήρθαμε σε συνεννόηση με την εταιρεία προκειμένου να αναμορφώσει το στόμιο σε όλους του κάδους, ώστε ο χρόνος που απαιτείται να μειωθεί στο ελάχιστο»
, ανέφερε ο κ. Μαρτάκης.

Απλώνει το σύστημα

Καθυστέρηση από την άλλη παρατηρείται σε ότι αφορά στους κάδους ανακύκλωσης γυαλιού οι οποίοι δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα.
Την ίδια ώρα πυρετώδεις είναι οι προεργασίες στην Οικόπολις ώστε μέχρι το τέλος του μήνα το δίκτυο ανακύκλωσης να επεκταθεί και στα εκτός πόλης σημεία, αρχικά προς τα νότια, πρώην Δήμο Αγίου Μηνά, Καμπόχωρα, Ιωνία και Μαστιχοχώρια, όπου θα αρχίσουν να δέχονται τον κύριο όγκο των επισκεπτών και των τουριστών της Χίου και αργότερα προς βόρεια Συκιάδα, Λαγκάδα, Καρδάμυλα και Αμανή.

Μάλιστα ο Δήμος Χίου από την πλευρά του αποζητά από την εταιρεία να επισπεύσει την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στα νότια μιας και η εμπειρία των προηγούμενων ετών δείχνει ότι οι ποσότητες γυαλιού που συγκεντρώνονται σε πολυσύχναστες παραλίες εξαιτίας της λειτουργία των παραλιακών μπαρ είναι σημαντικές.

Αγώνας για την υπογραφή

Παράλληλα σε αγώνα δρόμου εκτυλίσσεται η υπογραφή του χρησιδανείου μεταξύ του ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων της ΒΙ.ΑΛ. και του Δήμου Χίου αφού μέχρι το Σαββατοκύριακο το συμβόλαιο βρισκόταν σε συμβολαιογραφείο του νησιού έτοιμος προς επικύρωση και από τις δύο πλευρές.

Ξεκινάει η ενημέρωση

Σημαντικό τέλος παράγοντα για την επιτυχία του εγχειρήματος αποτελεί η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την ανακύκλωση. Με βάση τον προγραμματισμό του Δήμου μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η ενημέρωση κατ’ αρχή σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης και στη συνέχεια στις περιοχές γύρω από αυτή.

Παράλληλα στο στάδιο της τελικής παραγωγής βρίσκονται τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ αλλά και οι διαφημιστικές μακέτες του διαδικτύου και των εφημερίδων, μέσα από τα οποία ο Δήμος Χίου ευελπιστεί να ευαισθητοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ