18.7.2016 17:59

25 χρόνια Ομηρικής Ακαδημίας

Τη έναρξη του συνεδρίου της Ομηρικής Ακαδημίας ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή σημειώνοντας ότι φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την ίδρυσή της.

Οι διακεκριμένοι Ελληνιστές ζήτησαν να διεξαχθεί το συνέδριο στην κοιτίδα των ελληνικών γραμμάτων και του ελληνικού πολιτισμού, την Ελλάδα, για να εορτασθεί το ΑΡΓΥΡΟΥΝ ΙΩΒΗΛΑΙΟΝ (SILVER JUBILEE). Η έναρξη του συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, θα πραγματοποιηθεί στις 23/8/2016 στην επίσημη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) και θα ακουστούν οι ανακοινώσεις των διακεκριμένων κλασικών φιλολόγων.

Το όλο πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται από επισκέψεις στο Λύκειον Αριστοτέλους, στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, στην Ακρόπολη και στον Αρχαιολογικό της χώρο, στην Ακαδημία Πλάτωνος και στο εκεί Μουσείο. Επίσης θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στον Ωρωπό, στο Αμφιάρειο, στον Αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο Χαλκίδος. Το κύριο θέμα του συνεδρίου θα είναι: «ΟΙ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ».

Οι δραστηριότητες και τα συνέδρια της EUROCLASSICA ξεκίνησαν πριν από είκοσι χρόνια στην Ελλάδα, με τη διεξαγωγή του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου στη Χίο το 1997.

Από 25-29/8/2016 θα συνεχισθεί το συνέδριο της EUROCLASSICA – Ομηρικής Ακαδημίας στη Χίο, με θέμα κεντρικό «Ο ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ». Θα συμμετάσχουν Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές Πανεπιστημίων, διδάκτορες, ερευνητές, φοιτητές και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και θα κάνουν σπουδαίες και πρωτότυπες ανακοινώσεις. Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 25-28/8 στο Ομήρειον και στις 29/8 στο Ίδρυμα «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΥ». Ας σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται δεκαεννέα χρόνια λειτουργίας της Ομηρικής Ακαδημίας, και θα λειτουργήσει με τα εξής τμήματα: 1) Τμήμα Καθηγητών – Ελληνιστών και άλλων επιστημόνων με πρωτότυπες ανακοινώσεις 2) Τμήμα φοιτητών με εμβάθυνση στα ομηρικά έπη Ιλιάδα και Οδύσσεια. 3) Τμήμα Καθηγητών και φοιτητών για εκμάθηση της Νέας Ελληνικής γλώσσας και ελληνικής Ιστορίας και πολιτισμού στη διαχρονική τους ροή. 4) Τμήμα διδασκαλίας μελοποιημένης Νεοελληνικής Λογοτεχνίας για όλα τα τμήματα 5) Τμήμα ελληνικών παραδοσιακών χορών (προαιρετικά).

Το πρόγραμμα θα πλαισιώνεται από τις επισκέψεις στη Δασκαλόπετρα, σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, στην βιβλιοθήκη, και στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, όπου θα ξεναγηθούν οι σύνεδροι από τους αρμοδίους, ώστε να γνωρίσουν όλα τα σχετικά με το μοναδικό στον κόσμο, προϊόν, της μαστίχας. Είκοσι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα παρουσιάσουν μουσικοχορευτικά δρώμενα αλλά και θα παρακολουθήσουν μαθήματα ομηρικών επών.

Αξίζει να υπογραμμισθεί το γεγονός ότι η Πρόεδρος του Τμήματος Φ.Π.Ψ. (Φιλοσοφικού, Παιδαγωγικού, Ψυχολογικού, Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών) με ομάδα ειδικών επιστημόνων και μεταπτυχιακών φοιτητών θα παρουσιάσουν τις θαυμάσιες ανακοινώσεις τους που αξίζει να παρακολουθήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, όλων των βαθμίδων της Χίου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ