26.8.2012 19:59

24χρονος γιος μη μόνιμου πυροσβέστη πίσω από 14 πυρκαγιές

- “ΤΙΣ ΕΒΑΖΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΕ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ”, ΕΙΠΕ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ

Θέμα λίγων ημερών όπως φάνηκε ήταν η σύλληψη 24χρονου δράστη από τα Καρδάμυλα, αφού η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έπειτα από συστηματική έρευνα τον τελευταίο μήνα οδηγήθηκε στα ίχνη του και τον συνέλαβε.
Ο 24χρονος που ομολόγησε για 14 πυρκαγιές είναι γιος μη μόνιμου πυροσβέστη από τα Καρδάμυλα, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τόνισε ότι αυτή του η πράξη ήταν πράξη εκδίκησης για το γεγονός ότι δεν τον προσέλαβαν στο πυροσβεστικό σώμα.
Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι ο ίδιος υπαίτιος για την μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε τη Χίο.
Η σύλληψή του έγινε με την αυτόφωρο διαδικασία, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 5.20 το πρωί της Κυριακής , στη Ράχη Καρδαμύλων ενώ οι αξιωματικοί του Ανακριτικού Τμήματος του Π.Σ. υποπτεύτηκαν τον νεαρό γιατί πήγαινε πάντα πρώτος για να σβήσει τις φωτιές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι 3 από τις πυρκαγιές που ομολόγησε σημειώθηκαν το καλοκαίρι του 2011. 
 
Το Δελτίου Τύπου της Π.Υ. Χίου αναφέρει:
"Συνελήφθη σήμερα από κλιμάκιο αξιωματικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), το οποίο βρίσκεται στη Χίο για τη διερεύνηση της μεγάλης πυρκαγιάς, άτομο ημεδαπό, με στοιχεία Σ.Ι.Α., 24 χρόνων ως υπαίτιο πρόκλησης πυρκαγιών από πρόθεση κατ' εξακολούθηση, σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Χίου.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον της Εισαγγελέως πρωτοδικών Χίου για τα περαιτέρω."

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ