20.8.2014 13:16

1,5 εκ. ευρώ για τους ασφαλισμένους της Χίου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Υγείας, με την οποία καθορίζεται το όριο συνταγογράφησης των διαγνωστικών εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ.

Με την απόφαση του Μ. Βορίδη, κατανέμεται ο προϋπολογισμός του Οργανισμού για διαγνωστικές εξετάσεις ανά νομό και ανά πάροχο σε όλη την χώρα.

Τα κριτήρια κατανομής είναι αναλογικά, ανά πληθυσμό – ανάγκες και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κάθε παρόχου την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με την ίδια απόφαση εισάγονται κατευθυντήριες οδηγίες, οι οποίες προέκυψαν από διάλογο με εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας και εδράζονται στην ελληνική και διεθνή ιατρική βιβλιογραφία.

1,5 εκ ευρώ για τη Χίο

Σε ότι αφορά στο νησί μας η δαπάνη για διαγνωστικές υπηρεσίες και πράξεις διαγνωστικών εργαστηρίων από ιδιώτες κι εταιρίες ανέρχεται στο συνολικό ποσό του 1.471.104,57 ευρώ ανά έτος.

Παράλληλα η δαπάνη για ιατρούς ανά περίπτωση και ανά πράξη για καρδιολόγους, γαστρεντερολόγους, νευρολόγους, γυναικολόγους και φυσίατρους ανέρχεται στις 51.855,20, ενώ η δαπάνη για όσες ειδικότητες δεν προαναφέρονται φθάνει τις 37.692,34.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ