22.2.2017 13:16

145 αφίξεις μεταναστών, με τους Τούρκους να κάνουν τα «στραβά μάτια»

Συνεχείς ήταν οι αφίξεις μεταναστών από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, με το Λιμενικό να επιχειρεί από τις Οινούσσες μέχρι και το Πάσπαργο.

Η πρώτη άφιξη αφορά σε 18 μετανάστες, ανάμεσά τους και 6 παιδιά, που εντοπίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή της Παναγίας Οινουσσών. Η παρέμβαση του Λιμενικού υπήρξε άμεση με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 37χρονου Τούρκου διακινητή, ο οποίος επέβαινε μέσα στο ταχύπλοο που τους μετέφερε.

Η συνέχεια δόθηκε στις 10 το πρωί της Τετάρτης όταν το Λιμεναρχείο Χίου εντόπισε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων δύο λέμβους στις οποίες επέβαιναν συνολικά 127 άτομα. Παρότι οι βάρκες εντοπίστηκαν νωρίτερα μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα και ειδοποιήθηκε η τουρκική ακτοφυλακή του γειτονικού Τσεσμέ, δεν κινήθηκε καμία διαδικασία από την απέναντι πλευρά κι έτσι οι δύο βάρκες εισήλθαν ανενόχλητες στην ελληνική πλευρά.

Τη διάσωση πραγματοποίησε το σκάφος 611 του Λιμενικού σε συνεργασία με το ρουμανικό σκάφος της Frontex.

Και τα 145 άτομα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου κι από κει στη ΒΙ.ΑΛ. για καταγραφή και ταυτοποίηση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ