Κοινωνία

17/7/13 13:19

τελ. ενημ.: 19/7/13 9:47

12ετής φυλάκιση για τον εμπρηστή των Καρδαμύλων

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Την ποινή της 12ετούς φυλάκισης άνευ χρηματικού προστίμου επέβαλλε την Τρίτη το μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Μυτιλήνης στον 25χρονο Γ. Σ. που βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη μετά τη σύλληψή του προ ενός έτους για σειρά εμπρησμών στα Καρδάμυλα.

Ο 25χρονος βαρύνονταν με τις κατηγορίες του εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση από κακοβουλία και του εμπρησμού από πρόθεση με πρόκληση κινδύνου σε άνθρωπο και ξένη περιουσία.

Ο  νεαρός που είναι γιος πυροσβέστη 5ετούς θητείας έβαζε πυρκαγιές σε περιοχές των Καρδαμύλων ενώ το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Χίου κατέληξε σε αυτόν αφού ήταν πάντα ο πρώτος που εμφανίζονταν στα συμβάντα και ειδοποιούσε την Πυροσβεστική.

Ο 25χρονος μετά τη σύλληψή του στις 26 Αυγούστου του περασμένου έτους είχε ομολογήσει επιπλέον 14 εμπρηστούς, 11 μέσα στο 2012 και 3 μέσα στο 2011.

Η υπερασπιστική γραμμή του νεαρού φαίνεται ότι δεν έπεισε το δικαστήριο για ύπαρξη ψυχολογικών προβλημάτων και έτσι η ποινή καθορίστηκε στα 12 χρόνια με το δικαίωμα έφεσης χωρίς όμως να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Έτσι ο νεαρός εμπρηστής θα επιστρέψει στην ανδρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού εκεί όπου κρατείται από την ημέρα της σύλληψής του.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση