6.6.2014 12:43

118.000 ευρώ για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΙΟ

Μειωμένη κατά σχεδόν 50.000 ευρώ βγήκε στον «αέρα» η φετινή προκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών μέσα από το δίκτυο περισυλλογής τη εταιρίας «Οικόπολις» που έχει τοποθετήσει τους ειδικούς κάδους σε ολόκληρη τη Χίο.

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Ν. Μαρτάκης ο Δήμος Χίου για φέτος θα διαθέσει το συνολικό ποσό των 118.997 ευρώ με τα μισά από αυτά να αφορούν στην αποπληρωμή των 4 πρώτων μηνών του 2014.

«Καθαρά ο νέος ανάδοχος θα κληθεί να πραγματοποιήσει την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών με συνολικά 70.000 ευρώ. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με βάση τους όρους της σύμβασης ο ανάδοχος που θα προκύψει θα πρέπει και πάλι να αποδίδει τα ανακυκλώσιμα στην εταιρεία «Οικόπολις» που για 6 χρόνια είναι ο αποκλειστικός διαχειριστής τους έπειτα από σύμβαση με τον Δήμο», υπογράμμισε ο κ. Μαρτάκης.

Η αποκομιδή

Ο νέος ανάδοχος για το έργο της αποκομιδής εκτός από τα 114 σημεία της Χίου που εφαρμόζεται η ανακύκλωση σε 3 διαφορετικούς κάδους, μπλε, πράσινο, κίτρινο, θα πρέπει να πραγματοποιεί αποκομιδή και από τους ειδικού τύπου κάδους υποδοχής ογκωδών χάρτινων συσκευασιών, καθώς και από ειδικά κιβώτια υποδοχής χάρτου γραφείων, τα οποία θα συλλέγονται από απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας.

Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Χίου θα επιβαρυνθεί με την δαπάνη της αποκομιδής μόνο ως προς την αμοιβή του προσωπικού (ενός οδηγού και δύο εργατών) του απορριμματοφόρου τύπου πρέσας, ενώ όλα τα υπόλοιπα απαιτούμενα έξοδα θα τα αναλάβει ο ανάδοχος.

Τα δρομολόγια

Το πρόγραμμα θα ορίζεται κάθε φορά από το αρμόδιο γραφείο της υπηρεσίας Καθαριότητας σύμφωνα με τις εμφανιζόμενες και εκτιμούμενες ανάγκες. Ο ανάδοχος θα προσαρμόζει το παραπάνω πρόγραμμα της υπηρεσίας και θα το εξειδικεύει σε ημερήσιο πρόγραμμα που θα το υποβάλλει στην υπηρεσία και θα είναι πλέον δεσμευτικό μετά την έγκρισή του.

Σύμφωνα με το Ν. Μαρτάκη η υπηρεσία Καθαριότητας θα είναι πλέον σε θέση να μεταβάλλει τα ακολουθούμενα δρομολόγια των οχημάτων και τη συχνότητα τους αφού «τα δεδομένα περί του όγκου των συλλεγομένων στους κάδους ανακυκλωσίμων υλικών είναι δυναμικά και εξαρτώνται από την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την δραστηριότητα της ανακύκλωσης».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ