22.4.2015 16:29

112 μετανάστες και σήμερα

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΔΕΙΔΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ

Ακόμα 112 άτομα προστέθηκαν στις χθεσινές αφίξεις της Τρίτης. Συνολικά το Λιμεναρχείο επιχείρησε σε τρία περιστατικά. Συγκεκριμένα στα Καρδάμυλα όπου εντοπίστηκαν 66 μετανάστες σε δύο δόσεις και στο Κοντάρι όπου περισυνέλλεξε 46 άτομα.

Την ίδια ώρα ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στο Μερσινίδι όπου παραμένουν πάνω από 250 άτομα με μέγιστη δυναμικότητα τα 108 άτομα.

Σε ότι αφορά στη δημιουργία συμπληρωματικού χώρου στο Μερσινίδι η αρχικά άκαμπτη στάση του Δασαρχείου αμβλύνθηκε από το γεγονός ότι τόσο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ όσο και οι υπεύθυνοι φορείς όπως ο Δήμος και η Αστυνομία προτάσσουν την επέκταση του υπάρχοντος χώρου ως τη μοναδική λύση που δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Το νομικό πλαίσιο

Με αίτημα που κατέθεσε νωρίς το πρωί της Δευτέρα η Αστυνομία ζητά την επανεξέταση του αιτήματός της προκειμένου να παραχωρηθεί η αναδασωτέα έκταση δίπλα από το δημοτικό κοιμητήριο του Βροντάδου εκεί όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο στρατός θα στήσει 10 σκηνές ενώ ο Δήμος θα τοποθετήσει δύο κοντέινερ προκειμένου να στεγαστούν τα γυναικόπαιδα.

Η καλή θέληση από τις δύο πλευρές είχε ως αποτέλεσμα να αναζητηθεί σε βάθος το νομικό πλαίσιο το οποίο θα επέτρεπε τη χρήση του χώρου για ορισμένο χρονικό διάστημα. Έτσι βρέθηκε νόμος με βάση τον οποίο επιτρέπεται παραχώρηση δασικής έκτασης σε αυτά με την προϋπόθεση ότι η οποιαδήποτε παρέμβαση σε αυτή δεν θα απαιτεί την εκπόνηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Έτσι τόσο το αίτημα όσο και το τοπογραφικό σχεδιάγραμμα του χώρου απομένουν και τυπικά το πράσινο φως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγάιου την ώρα που η Αρχαιολογία απάντησε θετικά στο αίτημα της Αστυνομίας για την παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ