11.11.2014 15:34

102 χρόνια ελεύθερη Χίος [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ]

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδια, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μ. Κωσταράκου και του Αρχηγού ΓΕΣ Χρ. Μανωλά εορτάστηκαν με κάθε λαμπρότητα τα 102 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου από τον Οθωμανικό ζυγό και της ένωσής της με τη μητέρα Ελλάδα.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση πανηγυρικής δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων με λαμπρό συλλείτουργο των Μητροπολιτών Ιωαννίνων, Κυθήρων, πρώην Βελγίου, Σάμου και Χίου ενώ τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η καθηγήτρια Μ.Ε. Κ. Χούλη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

«Θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δικαιώματα»

Στο μήνυμά του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα να ξεκινώ τις επισκέψεις στα νησιά και στις μονάδες από εδώ από τη Χίο. Τον τόπο που κατέβαλε βαρύ φόρο αίματος στους αγώνες υπέρ της ελευθερίες και στον οποίο γεννήθηκαν προσωπικότητες που από τα αρχαιότατα χρόνια επηρεάζουν την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Η επίσκεψή μου στην 96 ΑΔΤΕ συμπίπτει με τη συμπλήρωση 102 χρόνων από την απελευθέρωση της Χίου από τον Οθωμανικό ζυγό, ανήμερα της εορτής των πολιούχων της Χίου. Τότε όταν έγινε πράξη το όραμα για την ένωση με τη μητέρα Ελλάδα.

Τότε αλλά και στη νεότερη ιστορία της η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι με ομοψυχία ενότητα και οργάνωση μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Ειδικά τώρα ο ελληνικός λαός μπορεί να γίνει ξανά το παράδειγμα για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε η χώρα μας να βγει νικήτρια. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής ημέρας. Ενωμένοι, αγαπημένοι θα βγούμε από την κρίση. Με ψυχραιμία θα υπερασπίσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα». 

 

 

Δείτε φωτογραφίες από την παρέλαση των πολιτικών τμημάτων

 

 

Δείτε φωτογραφίες από την παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ