27.6.2016 16:14

10.000 ευρώ για τη στέγη του ΚΕΘΕΑ στη Χίο

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ

Στην άμεση ανταπόκριση του ΚΕΘΕΑ αλλά και της Περιφέρειας εναπόκεινται πλέον το όραμα της δημιουργίας του πρώτου σταθμού στη Χίο. Η πρόσληψη δύο ατόμων που θα στελεχώσουν τη στέγη αποτέλεσε το πρώτο θετικό βήμα με τον αντιδήμαρχο Πρόνοιας του Δήμου Γ. Παπαδόπουλο να σημειώνει στον «π» ότι το ζήτημα της στέγασης θα λυθεί άμεσα.

«Από το 2015 είχαμε έρθει σε επαφή ώστε να υπογράψουμε τριμερή προγραμματική σύμβαση όπου ο Δήμος και η Περιφέρεια θα αναλάμβαναν να καλύψουν τα ενοίκια αλλά και τα λειτουργικά έξοδα ενός κτιρίου που θα παραδίδονταν στο ΚΕΘΕΑ. Αυτή η δαπάνη είχε κοστολογηθεί στις 10.000 ευρώ τον χρόνο, ποσό που θα καλυφθεί από τους δύο φορείς της αυτοδιοίκησης. Εκτός αυτού αναθέσαμε στον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου και μας κατάρτισε την προγραμματική σύμβαση η οποία στάλθηκε και στο ΚΕΘΕΑ και στην Περιφέρεια. Εξαιτίας όμως του ότι οι προσλήψεις δεν έχουν γίνει ακόμα, παρά μόνο έχουν προκηρυχθεί δεν μπορεί να υπογραφεί ακόμα η σύμβαση, κάτι που ελπίζουμε ότι θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα», εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος.

Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός της προκήρυξης δύο θέσεων, ενός ψυχολόγου κι ενός κοινωνικού λειτουργού, λέγοντας ότι: «O ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση αντιστρέφοντας την τάση αποδόμησης και συρρίκνωσης του Κοινωνικού Κράτους κατά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και εγκαινιάζοντας μια νέα, ανοιχτή και συμμετοχική, προσέγγιση, δρομολογεί δέσμη ενεργειών για την ενίσχυση των δομών που ασχολούνται με τις εξαρτήσεις».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ