26.2.2013 14:57

10 μήνες απλήρωτοι και συνεχίζουν...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΧΙΟΥ

Με σειρά προβλημάτων έρχονται αντιμέτωποι και πάλι οι οδηγοί και οι κάτοχοι οχημάτων του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου αφού η μη τήρηση πληρωμής εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια διεθνούς διαγωνισμού τους φέρνει και πάλι στο χείλος της καταστροφής.

Οι οφειλές

Όπως ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου Λ. Καλαγκιάς απλήρωτα παραμένουν τα παρακάτω χρονικά διαστήματα:

  • Σεπτέμβριος 2011- Δεκέβριος 2011
  • Σεπτέμβριος 2012- Δεκέμβριος 2012
  • Ιανουάριος 2013

Και πάλι χωρίς φορολογική ενημερότητα

Οι οφειλές όπως είναι αναμενόμενο δημιουργούν σειρά προβλημάτων κυρίως σε ότι αφορά το θέμα της φορολογικής ενημερότητας των ΚΤΕΛ ως απόρροια της μη πληρωμής του ΦΠΑ στην εφορία.

Επιπλέον τα χρέη στους βενζινοπώλες ανέρχονται πλέον στις 100.000 ευρώ την ίδια στιγμή που οι οδηγοί των οχημάτων δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους 10 μήνες.

 

«Τους κρατάω με το ζόρι»

Με αυτή τη φράση ο Λ. Καλαγκιάς σχολίασε το κλίμα που επικρατεί μέσα στην ανώνυμη εταιρία τονίζοντας ότι πλέον κρατάει με νύχια και με δόντια τους οδηγούς των λεωφορείων που είναι έτοιμοι να σηκώσουν χειρόφρενο.

«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Είμαστε ήδη υπό διάλυση. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο πλέον. Οι οδηγοί δεν πληρώνονται, τα ταξί παίρνουν συνεχώς έναντι ενώ έχουμε κάνει μέσα σε δύο χρόνια δύο περικοπές της τάξεως του 20% σε ότι αφορά στις οφειλές μας από την Περιφέρεια. Ας δείξουν λίγη ευαισθησία επιτέλους», ανέφερε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ