1.12.2021 12:16

Το μέλλον της ΒΙ.ΑΛ. δεν είναι μόνο η χρήση της για γκαράζ και ανακύκλωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Να προχωρήσουν τα έργα στο Χαλκειός που υπέφερε επί χρόνια ζητά ο Βασίλης Βίγκας

Αργοπορία από την πλευρά του Δήμου Χίου, για τα έργα που έχει προτάξει η Τοπική Κοινότητα του Χαλκειούς, διαπίστωσε μέσα από δηλώσεις του ο πρόεδρος του χωριού Βασίλης Βίγκας.

Ο πρόεδρος του Χαλκειούς, που από το 2016 σήκωσε το βάρος του μεταναστευτικού για λογαριασμό της Χίου, αναφέρθηκε σε μία σειρά ζητημάτων για τα οποία ζήτησε επίσπευση τόσο από τον Δήμο Χίου όσο και από το Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως είπε, παρά τις υποσχέσεις του Δήμου, ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις και αλλαγή δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά ηλιακής ενέργειας, παραμένουν στα χαρτιά παρότι το Τοπικό Συμβούλιο τα έχει προτάξει ως έργα άμεσης προτεραιότητας.

«Κάθε φορά η κάθε καθυστέρηση έχει και τη δική της δικαιολογία», ανέφερε ο κ. Βίγκας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει ο αντιδήμαρχος Καμποχώρων Παναγιώτης Μανδάλας να κινητοποιηθεί προς την κατεύθυνση υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων.

Επιπλέον ο κ. Βίγκας ζήτησε και την παρέμβαση του Υπ. Μετανάστευσης ώστε να προχωρήσει η μελέτη της ανάδειξης του παλιού οικισμού του χωριού, αφού οι υποσχέσεις μέχρι στιγμής παραμένουν στα χαρτιά.

«ΒΙ.ΑΛ. όχι μόνο για γκαράζ και ανακύκλωση»

Τέλος ο πρόεδρος του Χαλκειούς αναφέρθηκε και στο θέμα της αξιοποίησης της ΒΙ.ΑΛ. όταν και όποτε κλείσει, καλώντας σε ουσιαστικό διάλογο αφού όπως είπε το Τοπικό Συμβούλιο είναι κάθετα αντίθετο σε χρήση της ΒΙ.ΑΛ. μόνο για γκαράζ και ανακύκλωση.

«Το μέλλον της ΒΙ.ΑΛ.  είναι να συνδεθεί με την Παναγία Κρήνα. Υπάρχουν προτάσεις από το Τοπικό Συμβούλιο του Χαλκειούς αλλά περιμένουμε να μας καλέσουν επίσημα σε διάλογο», κατέληξε ο ίδιος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ