10.6.2019 10:14

Σύλλογος Φίλων του Εμπορειού «Μαύρος Γιαλός» Ευτυχώς που υπάρχει ο «Τύπος»

Την άποψη τους  για όσα δημοσιοποιήθηκαν τη προηγούμενη εβδομάδα στο politischios.gr εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου Φίλων του Εμπορειού «Μαύρος Γιαλός».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Παρακολουθώντας σε τοπική ιστοσελίδα τις αναρτήσεις σχετικά με τον Εμπορειό την εβδομάδα που πέρασε, αφ’ ενός την διαμαρτυρία με φωτογραφικό υλικό (100% γνήσιο και αληθές) καταστηματάρχη του Εμπορειού και αφετέρου την απάντηση του αντιδημάρχου Μαστιχοχωρίων  κ. Ανδρέα Βεργίτση, το ΔΣ του συλλόγου μας συνεδρίασε την Παρασκευή και αποφάσισε στην έκδοση αυτού του δελτίου τύπου.

Από πολύ νωρίς κάναμε αίτηση με τις προτάσεις μας οι οποίες εγκρίθηκαν από την τοπική κοινότητα Πυργίου και στις 27 Μαρτίου 2019 και με Αριθ. Πρωτ. 8723 μας κοινοποιήθηκε η απόφαση και την ίδια μέρα και το διαβιβαστικό της απόφασης (Αριθ. Πρωτ.: 8813) προς τις παρακάτω υπηρεσίες:

 

 

  1. Δημοτική Ενότητα Μαστιχοχωρίων
  2. Λιμενική Επιτροπή Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου
  3. Επιτροπή Κυκλοφορίας Δήμου Χίου
  4. Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών

Αποδέκτες προς Κοινοποίηση: Σύλλογος «Φίλοι του Εμπορειού»

Από την μέρα εκείνη  και για 15 μέρες δεν είχαμε επικοινωνία και περιμέναμε ότι πριν την έναρξη των διακοπών του Πάσχα και της καλοκαιρινής περιόδου θα έχουν αρχίσει να γίνονται τα βασικά όπως η συχνή αποκομιδή των σκουπιδιών η επισκευή και αντικατάσταση των κατεστραμμένων φωτιστικών στο λιμάνι και το Μαύρο Γιαλό ο καθαρισμός της Πλατείας από πέτρες  και η επισκευή σε επικίνδυνες λακκούβες στη πλατεία και στο δρόμο της προκυμαίας. Μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου μιλήσαμε πολλές φορές και με τον κ. Παπαδόπουλο και με τον Κ. Βεργίτση, οι οποίοι έδειξαν καλή διάθεση και προθυμία να βοηθήσουν, παρ όλα αυτά δεν έγιναν οι δουλειές που πρέπει εκτός από το κλάδεμα των δέντρων που έγινε άμεσα και χωρίς να ειδοποιήσουμε κανένα, και ο καθαρισμός της Πλατείας από τις πέτρες που είχε κατεβάσει το χειμώνα ο ποταμός. Η αποκομιδή των σκουπιδιών δεν γίνονταν  συχνά με αποτέλεσμα οι κάδοι και τα καλάθια να είναι υπερχειλισμένα, τα αγριόχορτα στην άκρη των δρόμων και του παρκινγκ δεν είχαν κοπεί, οι επικίνδυνες λακκούβες στον δρόμο της προκυμαίας δεν έκλεισαν παρά τις διαβεβαιώσεις και μέχρι χθες οι καμπίνες/αποδυτήρια στον Μαύρο Γιαλό δεν είχαν τοποθετηθεί, γενικότερα μια από τις πιο όμορφες και πιο τουριστικές περιοχές της Χίου έμοιαζαν με εγκαταλελειμμένο τοπίο. Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι μετά από τις αλλεπάλληλες  αναρτήσεις σε τοπική ιστοσελίδα που αναφέραμε πιο πάνω την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 γέμισε η περιοχή με συνεργεία που καθάριζαν , κούρευαν αγριόχορτα και επισκεύαζαν τις λάμπες της προκυμαίας αλλά και του βόρειου τμήματος όπου δημοτικός φωτισμός είχε κοπεί βλάβη όλο το χειμώνα και άλλα πολλά. Επίσης να επισημάνουμε ότι το Λιμενικό Ταμείο έστειλε κι αυτό την περασμένη εβδομάδα μηχάνημα και καθάρισε τις παραλίες.  Αναρωτιόμαστε αν πρέπει τελικά να δημοσιοποιούνται τα προβλήματα στον τύπο για να υπάρχει αποτέλεσμα ή να πηγαίνουμε όπως κάναμε μόνο με τις διαδικασίες που πρέπει. Παρ όλα αυτά σαν σύλλογος ευελπιστούμε ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο και θεωρούμε αυτονόητη την εύρυθμη συνεργασία των φορέων με εμάς για να έχουμε ένα Εμπορειό και ένα Μαύρο Γιαλό καθαρό και νοικοκυρεμένο όπως αρμόζει στην ομορφιά και το τουριστικό ενδιαφέρον τους. Ενημερωτικά από την άλλη εβδομάδα ο «Σύλλογος Φίλοι του Εμπορειού ο Μαύρος Γιαλός» θα προσλάβει και δικό του υπάλληλο καθαριότητας για να δώσει την βοήθεια που χρειάζεται η περιοχή και να μην την ξαναδούμε ποτέ σε αυτή την κατάσταση. Καλό καλοκαίρι σε όλους!

 

 

Για το Δ.Σ. του «Συλλόγου Φίλοι του Εμπορειού  Μαύρος Γιαλός»

 

         

Πρόεδρος       Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Ντούλης      Άννα Μπενέτου

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ