9.4.2021 9:54

"Ότι κάναμε τον Φλεβάρη του 2020 θα κάνουμε και τώρα"

Σαφές μήνυμα των κατοίκων Συκιάδας- Λαγκάδας- Καρδαμύλων και Βροντάδου σε Μηταράκη και Κυβέρνηση

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τα τοπικά συμβούλια Βροντάδου, Συκιάδας, Λαγκάδας και Καρδαμύλων, στον απόηχο τον δηλώσεων Μηταράκη για δημιουργία δομής στην περιοχή του Θόλους.

Σε αυτή εκτός των άλλων σημειώνουν ότι οι ναυτότοποι της Χίου, επελέγησαν να γίνουν οι δεσμοφύλακες των σύγχρονων φυλακών που επιχειρούν να χτίσουν Ε.Ε. και Κυβέρνηση στο Θόλος, διαμηνύοντας παράλληλα ότι είναι διατεθιμένοι πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αυτό που έκαναν τον Φλεβάρη του 2020 να κάνουν και σήμερα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

Συμπολίτες και συμπολίτισσες .

Στους οικισμούς μας και στα χωριά μας , έλαχε ο κλήρος εξ αιτίας της πολιτικής της ΕΕ και των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, να σηκώσουν το βάρος του προσφυγικού –μεταναστευτικού.

Συκιάδα, Λαγκάδα, Βροντάδος και Καρδάμυλα, οι ναυτότοποι , που με το αίμα και τον ιδρώτα  των ναυτεργατών τους έχουν χτίσει και χτίζουν ένα μεγάλο μέρος της  οικονομίας  της χώρας, επελέγησαν  να γίνουν οι δεσμοφύλακες των κατατρεγμένων της μέσης  Ανατολής , στους σχεδιασμούς της σημερινής Ιερής Συμμαχίας, που επιθυμεί στο Θόλος να χτίσει τις φυλακές της ΕΕ.

Προχωρούν ακάθεκτοι  να παίρνουν τις άδειες τη μια μετά την άλλη στην περιοχή για να φέρουν σε πέρας τα αντιλαϊκά τους σχέδια.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου» , δεν είναι παρά η «φυσική συνέχεια»  αυτής της στρατηγικής ,  εξίσου επικίνδυνη όσο και η προηγούμενη του 2015, όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να την παρουσιάσει ως το «τέλος του εγκλωβισμού» και ως το άνοιγμα μιας νέας σελίδας «αλληλεγγύης» ανάμεσα στα κράτη - μέλη της ΕΕ για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση , ο υπουργός της και οι αξιωματούχοι της Ευρώπης μας λένε ψέματα.

Είναι θορυβημένοι από τις μαζικές μας κινητοποιήσεις όλο αυτό το διάστημα και στη Χίο και στη Μυτιλήνη, γι αυτό και προσπαθούν να μας πείσουν,   ότι πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση του μόνιμου εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

 Αφού είναι έτσι, τι τον θέλουν όλον αυτόν το σχεδιασμό της δημιουργίας αυτών των τεράστιων δομών φυλακών;;;

 Όσο κι αν με μεθοδεύσεις ο Υπουργός επιχειρεί να θολώσει την πραγματική εικόνα, παίζοντας την κολοκυθιά με τους αριθμούς και τη χωροταξία, τα 700 εκατομμύρια ευρώ για τα κέντρα,   είναι πολλά και δείχνουν τα μεγέθη των στρατοπέδων συγκέντρωσης για τα θύματα των πολέμων τους !Από αυτά 155 εκατομμύρια είναι για τη Χίο και τη Λέσβο! Πού τα πουλάνε λοιπόν αυτά;

Αλήθεια ποιος από μας δε βλέπει ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δεν εξομαλύνεται, αντίθετα οξύνεται η πραγματικότητα, που γεννά το πρόβλημα;

Δε βλέπουμε την εργαλειοποίησητου προβλήματος από την Τουρκική κυβέρνηση, με τις καθημερινές παραβιάσεις των τουρκικών ακταιωρών των συνόρων μας και την ωμή εκμετάλλευση των προσφύγων και μεταναστών, που κινδυνεύουν να γεμίσουν με πτώματα και πάλι τα νερά του Αιγαίου;

Δε βλέπουμε το γκριζάρισμα των νησιών μας , τις απειλές και τις θεωρίες για γαλάζια πατρίδα;

Η κυβέρνηση τα βλέπει και επιμένει στους σχεδιασμούς  της;;;

 Συνειδητά όμως , αφήνουν έξω από το κάδρο  τη μεγάλη ευθύνη που έχει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών- μελών, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών, στις  επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή (που βαφτίζονται ανθρωπιστική βοήθεια) και που δημιουργούν τα προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα. Οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ, αλλά Μπάιντεν,  στη Συρία το φανερώνουν.

Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύουν ότι η φωτιά που δημιουργεί τους πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθεί να καίει και αναζωπυρώνεται από τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για νέες ζώνες επιρροής , γι αυτό και προσπαθούν να χτίσουν νέα τείχη επώδυνα και για τους νησιώτες και για τους προσφυγικούς πληθυσμούς .

Η περιοχή βρωμά μπαρούτι, γινόμαστε στόχος των αντίπαλων στρατοπέδων κι αυτοί προδιαγράφουν το  μέλλον το δικός μας και των παιδιών  μας, προσανατολισμένο  στη διαχείριση των θυμάτων τους , θύματα κι εμείς , στο να σηκώνουμε το βάρος και τις συνέπειες των δικών τους αποφάσεων, πολιτικών και επεμβάσεων.

Ο κυνισμός φτάνει στο απόγειό του όταν μας λογαριάζουν ως αλγόριθμους , ποσοστά και ξερούς  αριθμούς.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες.

            Η κυβέρνηση αγκαλιά με την ΕΕ , συνεχίζει δυστυχώς τα σχέδιά της ενάντια στη δική μας βούληση , όταν  η ίδια η επιστημονική επιτροπή της βουλής διαπιστώνει  σε σχέση με το νέο σύμφωνο , ότι το να θεωρείται πως  οι πρόσφυγες των όποιων δομών δεν έχουν εισέλθει στο έδαφος της χώρας, μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, αφού γκριζάρει επίσημα τα νησιά και το νησί μας .

ΤΟ ΘΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ 

Γι αυτό και συνεχίζουμε σε αυτό που ξέρουμε καλά στη ζωή μας: Στον αγώνα. Αυτό έκανε όλη η Χίος πριν ένα χρόνο, αυτό θα κάνουμε και σήμερα , άσχετα αν προσπαθούν κάποιοι μαζί με τον υπουργό  να λειτουργήσουν ως δούρειος Ίππος .

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ

  • Καμία νέα δομή στα νησιά μας ούτε στο Θόλος ,ούτε πουθενά,  να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ.
  • Κλείσιμο των hot spots.
  • Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας. 
  • Να καταργηθεί η οποιαδήποτε ερμηνείαπερίυποχρεωτικούγεωγραφικούπεριορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην υπάρξει πρόβλεψη για κάτιτέτοιο σε καμίαπερίπτωση . 
  • Να γίνεται μόνο Καταγραφή και Ταυτοποίηση στα νησιά!Καμία άλλη διαδικασία που αφορά στο μεταναστευτικό (για παράδειγμα αιτήσεις και απονομή ασύλου, ΠΡΟΚΕΚΑ κ.α.)
  • Διαδικασίες ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και για όσους περνούν στην ελληνική επικράτεια να γίνεται στην ενδοχώρα και στις χώρες προορισμού .

 

ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΣΥΚΙΑΔΑΣ

ΛΑΓΚΑΔΑΣ

ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ