Χωριά

4/4/17 11:00

τελ. ενημ.: 5/4/17 16:22

Ο παραλογισμός του γηπέδου των Καρυών

Ακριβά θα πληρώσουν το τίμημα της νομιμοποίησης του γηπέδου των Καρυών οι Χιώτες δημότες, αφού το κόστος των χωματουργικών έργων που θα το καταστήσουν ασφαλές ούτε λίγο, ούτε πολύ ξεπερνάει τις 600.000 ευρώ.

Η επιτροπή που επισκέφθηκε το γήπεδο διαπίστωσε την ακαταλληλότητά του, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να κρέμεται κυριολεκτικά το βουνό πάνω από τα κεφάλια των παικτών. Μάλιστα η ίδια η Τεχνική Υπηρεσία ζήτησε τον ορισμό ειδικού γεωτεχνικού προκειμένου, μέσα από μελέτη που κόστισε 17.000 ευρώ, να διερευνήσει όλες τις πιθανές λύσεις.

Το κοστούμι…

Στη μελέτη που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο προτείνονται δύο βασικές λύσεις. Η πρώτη είναι να τοποθετηθεί ατσάλινο δίχτυ προστασίας που θα συγκρατεί τα πρανή και η δεύτερη να γίνουν χωματουργικές εργασίες στο βουνό, με σκοπό να δημιουργηθούν σκάλες. Στην πρώτη περίπτωση το κόστος ανέρχεται στις 630.000 ευρώ ενώ στη δεύτερη 670.000 ευρώ, κάτι που δημιουργεί ερωτήματα για το αν συμφέρει οικονομικά το Δήμο Χίου να επενδύσει προκειμένου να αποκαταστήσει μία αθλητική δομή που από την αρχή ήταν προβληματική, χωρίς κανείς και προτίστως η κοινωνία των Καρυών να αντιδρά. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση