4.7.2023 15:54

Ένα όνειρο δεκαετιών για τα Καρδάμυλα έγινε πραγματικότητα - Βίντεο

Στόχος να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον αλιευτικό στόλο του Βορείου Αιγαίου αλλά και να εξυπηρετήσει μία βιώσιμη άγονη γραμμή της ακτοπλοΐας

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 3 δεκαετίες από τη στιγμή της αρχικής σύλληψης του έργου του νέου λιμένα Καρδαμύλων, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 4/7 όπου η τοπική κοινωνία του χωριού, παρουσία των αρχών να εγκαινιάσει μία σύγχρονη λιμενική εγκατάσταση, έτοιμη να συμβάλλει στην ανάπτυξη του ναυτικού χωριού με την πλούσια ναυτική παράδοση.

Σε μία λιτή τελετή, παρουσία κατοίκων, των πρώην Δημάρχων Καρδαμύλων Νίκου Μαρινάκη και Βαγγέλη Μελιτζάνη, του πρώην Δημάρχου Μανώλη Βουρνού αλλά και τον νυν Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη, ξετυλίχτηκε όλη η ιστορία γύρω από το έργο, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα μίας δημόσιας υποδομής για την οποία πάλεψαν όλοι οι αιρετοί διαχρονικά, φθάνοντας έστω και με καθυστέρηση στην αποπεράτωσή της με το μισό κόστος από τον αρχικό προϋπολογισμό, τη στιγμή που στο νησί υπάρχουν έργα που κόστισαν δεκαπλάσια κονδύλια από αυτά που είχαν αρχικά προϋπολογιστεί.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στους αποβιώσαντες Τάσο Ποδιά και Νίκο Βασιλάκη, ως δύο άτομα τα οποία συνέβαλλαν τα μέγιστα στην προσπάθεια ολοκλήρωσης του εμβληματικού έργου για τα Καρδάμυλα ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές τόσο στην ανάδοχο εταιρεία Ζενιώδη- Πικούνη που κατάφερε να ολοκληρώσει εμπρόθεσμα το έργο παρά τις δυσκολίες αλλά και στον επί σειρά ετών Διευθυντή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκο Βάγια ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις για το έργο.

Μάλιστα ο κ. Βάγιας μέσα από την σύντομη ομιλία του προς τους παριστάμενους επεσήμανε ότι το νέο λιμάνι των Καρδαμύλων, μπορεί να αναδειχθεί σε πυλώνα υποστήριξης του αλιευτικού στόλου του Βορείου Αιγαίου καθότι το αμέσως επόμενο λιμάνι στην περιοχή είναι αυτό της Μυτιλήνης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέδειξε ακόμα μία δυνατότητα του συγκεκριμένου λιμένα, αυτή της εξυπηρέτησης ενός δρομολογίου άγονης γραμμής της ακτοπλοΐας καθώς ο νέος λιμένας Καρδαμύλων διαθέτει θέση πρυμνοδέτησης πλοίων στην εξωτερική πλευρά.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι παριστάμενοι φορείς των Καρδαμύλων, έθεσαν τόσο στον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη, όσο και στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κυριάκο Ζωάνο, ζητήματα βελτίωσης του λιμένα μέσα στο επόμενο διάστημα με τα σημαντικότερα να αφορούν στην τοποθέτηση πίλαρς για τα τουριστικά σκάφη αλλά και την εύρεση χώρου στάθμευσης κοντά στο λιμάνι.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ