5.9.2023 13:44

«Δεν θα πεθάνουν τα χωριά της Βόρειας Χίου επειδή κάποιοι αντιδρούν στην παράκαμψη του Βροντάδου» - Βίντεο

Παράκαμψη του Βροντάδου, διαφορετικά μονοδρόμηση και απαγόρευση στάθμευσης ζητούν οι πάρεδροι των χωριών της Βόρειας Χίου

Φωνή αγανάκτησης υψώνουν προεκλογικά οι πάρεδροι των χωριών της Βόρειας Χίου, που μέσα από επιστολή τους ζητούν δεσμεύσεις από τους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών σχετικά με τον δρόμο της παράκαμψης του Βροντάδου, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως ζωτικής σημασίας για τους εναπομείναντες κατοίκους.

Οι πάρεδροι, στην επιστολή τους σημειώνουν ότι τα χωριά καθημερινά ακολουθούν τον κατήφορο βλέποντας τον οριστικό θάνατο της Βόρειας Χίου να πλησιάζει και από την άλλη την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού να είναι σε πλήρη αδράνεια.

Σε σημερινές του δηλώσεις μάλιστα, ο πρόεδρος του Πιτυούς Μιχάλης Φυτούσης, επεσήμανε ότι αν δεν ισχύσει ο σχεδιασμός για σύνδεση του Περιφερειακού Δρόμου της πόλης με τις στροφές του Αίπους, ώστε να παρακαμφθεί ο Βροντάδος, τότε οι πάρεδροι θα καταφύουν στη δικαιοσύνη ζητώντας μονοδρόμηση των εσωτερικών δρόμων του Βροντάδου που οδηγούν στο Αίπος καθώς και καθολική απαγόρευση στάθμευσης από τον Περιφερειακό μέχρι το ύψος του Αγίου Μακαρίου.

Ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή των παρέδρων της Βόρειας Χίου

Όλοι οι κάτοικοι της Β  Χίου και οι υπογράφοντες  τοπικοί Πρόεδροι  βλέπουμε καθημερινά τον κατήφορο που ακολουθεί η περιοχή μας τον οριστικό της θάνατο να πλησιάζει και τους Αυτοδιοικητικούς Α &Β βαθμού σε αδράνεια.

Έχουμε υποχρέωση και ευθύνη απέναντι στα χωριά που γεννηθήκαμε να σταματήσουμε αυτόν τον όλεθρο και να κάνουμε τα πάντα για να τα διατηρήσουμε στη ζωή με τα φώτα ανοικτά.

Οι πολιτικές ιδεολογίες του κάθε ενός από εμάς παραμένουν σεβαστές και αμετάβλητες όπως τις εξασκήσαμε  στις πρόσφατες Βουλευτικές εκλογές  και θα το επαναλάβουμε στις Ευρωεκλογές.

Όμως στις Αυτοδιοικητικές εκλογές  Δημοτικές & Περιφερειακές προτάσσουμε το συμφέρον του Τόπου μας και ΜΟΝΟ  αυτό χωρίς χρώματα και ιδεολογίες.

Στα γειτονικά μας νησιά Λέσβο και Σάμο  η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική  γιατί οι τοπικές κοινωνίες αντέδρασαν ενωρίτερα  χώρισαν τα νησιά τους σε περισσότερους Δήμους και έτσι ο μεταξύ τους  ανταγωνισμός που ακολούθησε ανάγκασε τους Αρμόδιους  Αυτοδιοικητικούς να σκύψουν πάνω στα προβλήματα τους και να δώσουν λύσεις.

Επειδή λοιπόν είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τον κάθε ένα από εσάς να τοποθετηθείτε επισήμως και πριν τις εκλογές απέναντι στα Διαχρονικά τοπικά μας προβλήματα με Προτεραιότητα στο ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ την άμεση σύνδεση του Περιφερειακού της πόλης με τις στροφές του Αίπους μακριά και  ΕΞΩ  από τον αστικό ιστό του Βροντάδου ώστε  να αποκτήσουμε και εμείς  μια ασφαλή και ανθρώπινη πρόσβαση στα Χωριά μας  και να ανασάνουν και οι  εμπλεκόμενοι κάτοικοι του Δυτικού Βροντάδου που δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα τους.

Παράλληλα ενημερώνουμε  τους  γνωστούς  εραστές του περιβάλλοντος  και τους συνοδοιπόρους τους ότι θα αναγκασθούμε να ζητήσουμε από τη δικαιοσύνη να εφαρμοσθεί η ισχύουσα νομοθεσία για τις Επαρχιακές οδούς δηλαδή Μονοδρόμηση  και  απαγόρευση  Στάθμευσης  από τον Περιφερειακό  έως τον Αγ Μακάριο  τόσο για  άνοδο όσο και για κάθοδο.

Σημειωτέον ότι η παράκαμψη αυτή είναι :

Πάγιο αίτημα του  Κ Τ Ε Λ  όλων των τουριστικών γραφείων και επισκεπτών

Του συνόλου των κατοίκων του Δ.  Βροντάδου των επίμαχων οδών κυκλοφορίας

Και την θετική άποψη όλων των τέως Δημάρχων Βροντάδου

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ