8.2.2018 17:22

Αυτά η Εισαγγελέας δεν τα βλέπει;

• ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΝ ΤΑ ΛΥΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΛ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΙΚΙΣΚΟΙ!

Τις βαρύτατες ευθύνες του Ελληνικού Δημοσίου και της Ύπατης Αρμοστείας για το γεγονός ότι η ΒΙΑΛ και οι περιμετρικοί της χώροι έχουν καταντήσει μια υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί, ειδικά όσο θα πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, φέρνει στο φως μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που κατατέθηκε χθες από το Σύλλογο του Χαλκειούς. Η νέα του διοίκηση, αποφασισμένη να προασπιστεί και την ποιότητα της ζωής στην ευρύτερη περιοχή, υποχρεώνει πια τις εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν, αφού, ως φαίνεται, η καθημερινή τους παρουσία στην περιοχή δεν στέκεται αρκετή για τους ανοίξει τα μάτια.

Ανακοίνωση της Παγχιακής

Για το σοβαρότατο ζήτημα δημόσιας υγείας με τα ανεξέλεγκτα λύματα να έχουν πνίξει την περιοχή γύρω από τη ΒΙΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση και η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, στην οποία αναφέρει: 

«Στις 17/10/2015 η Ύπατη Αρμοστεία προκηρύσσει διαγωνισμό για την κατασκευή της Ύδρευσης και Αποχέτευσης και κυκλοφορεί σχέδια με αποτυπωμένη  την χωροθέτηση των κοντέινερ στη ΒΙΑΛ. Ο χώρος της ΒΙΑΛ παραχωρήθηκε από τον Δήμο Χίου στις 7/1/2016, ενώ η  μελέτη  ήταν έτοιμη 2,5  μήνες πριν (!) υποδηλώνοντας ξεκάθαρα το ποιος κάνει κουμάντο στο νησί.

Στην φωτογραφία το σημείο που δείχνει το πάνω βέλος είναι αυτό που  προβλεπόταν από τη μελέτη να γίνεται η συλλογή ακαθάρτων.

Από τις σημερινές φωτογραφίες (κάτω από τον μεγενθυτικό φακό), είναι εμφανές  ότι δεν υλοποιήθηκε η συγκεκριμένη μελέτη αλλά αντίθετα ο υποτιθέμενος χώρος συλλογής  είναι αυτός που τώρα έχει διαμορφωθεί καταλλήλως για να τοποθετηθούν τα νέα κοντέινερ! Ο ίδιος χώρος αποτελεί την περιμετρική ζώνη πυρασφάλειας για τον καταυλισμό, η οποία με την εγκατάσταση νέων οικίσκων εκμηδενίζεται.

Έχουν γίνει  αυτοψίες από την  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας (9/5/2016, 24/4/2017) με  πιο πρόσφατη  αυτήν στις 27/10/2017. Σε όλες  αναφέρεται  ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία αυτών που διαμένουν ή εργάζονται στη ΒΙΑΛ αλλά και για την Δημόσια Υγεία γενικά. Πιστοποιητικό πυρασφάλειας επίσης γι αυτές τις εγκαταστάσεις που «αποθηκεύονται» άνθρωποι σε λαμαρινένια κουτιά δεν υπάρχει.

 Παρά την νοσηρή και επικίνδυνη αυτή κατάσταση, μόλις τέσσερις  ημέρες μετά (1/11/2017) η Ύπατη Αρμοστεία αποφασίζει με προκήρυξη της, σαν να βρίσκεται σε αφρικανική χώρα, τσαλαπατώντας τους νόμους, την επέκταση της ΒΙΑΛ χωρίς καμία αδειοδότηση, με τα λύματα να τρέχουν ελεύθερα και ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον ακόμα και σήμερα.

Έχουν  πληρωθεί μελέτες που δεν εφαρμόστηκαν,  υπάρχουν  άνθρωποι που  παρέλαβαν ως καλώς εκτελεσμένα τα διάφορα έργα, ενώ  κάποιοι αναλαμβάνουν χρέη διοίκησης ή διαχείρισης της ΒΙΑΛ γνωρίζοντας  την τραγική αυτή κατάσταση.

Καταγγέλλουμε τον υπουργό κ. Μουζάλα, τον υφυπουργό, τον διοικητή της  ΒΙΑΛ και τους προκατόχους του, αλλά και όλους γενικά τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι μένουν παγερά αδιάφοροι μπροστά στις άκρως επικίνδυνες για την Δημόσια Υγεία συνθήκες που επικρατούν και ζητάμε την άμεση επέμβαση Εισαγγελέα και των Υπηρεσιών της Περιφέρειας  (Υγιεινής & Αγροτικής Ανάπτυξης). Είναι όλοι συνυπεύθυνοι για την εμμονική επιθυμία της διόγκωσης ενός παράνομου και επικίνδυνου καταυλισμού που δεν διαθέτει καμία απολύτως άδεια .

Δεν απευθυνόμαστε αυτήν την φορά στον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αφού τηρώντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει θα προτιμήσει  να κρυφτεί ακόμη μία φορά  ενώ συντελείται η καταστροφή του τόπου του

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ