22.5.2021 14:28

Θα πει το νερό – νεράκι και φέτος το καλοκαίρι ο Βροντάδος

- Με ρυθμούς χελώνας η νέα μονάδα αφαλάτωσης που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα, την ώρα που η ΔΕΥΑΝΧ αναγγέλλει και πάλι υδροδότηση μέρα παρά μέρα εν μέσω καλοκαιριού

Αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις θα βρεθούν και φέτος οι κάτοικοι του Βροντάδου, αφού το υδρευτικό πρόβλημα, παρά τις εξαγγελίες για επίλυση του προβλήματος της μη επαρκούς υδροδότησης μέσω της νέας μονάδας αφαλάτωσης, μάλλον θα πάνε… περίπατο.

Παρότι η νέα μονάδα αφαλάτωσης αρχικά έτυχε θερμής αποδοχής, φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι πολέμιοί της με αποτέλεσμα ένα σημαντικό έργο για τον Βροντάδο να κινδυνεύει να μείνει στα χαρτιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΔΕΥΑΝ Χίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σημειώνει ότι:

«Οι διαδικασίες της τοποθέτησης της νέας μονάδας αφαλάτωσης στην περιοχή Τρείς Μύλοι, από την πλευρά της ΔΕΥΑΝΧ προχωρούν σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την νομοθεσία και στόχος είναι να τοποθετηθεί η μονάδα το συντομότερο δυνατόν.

Υπάρχουν όμως αντιρρήσεις από δημότες οι οποίες έχουν εκφραστεί μέσω νομικής διαδικασίας, καθώς και υπαναχώρηση στην ομόφωνη αρχικά ληφθείσα απόφαση της Δ.Κ Βροντάδου.

Ως ΔΕΥΑΝΧ οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι οι εναλλακτικές μας ενέργειες για να μην λείψει το νερό από κανέναν είναι, η περιοδική υδροδότηση της μεσαίας και της υψηλής ζώνης του Βροντάδου από τις 15 Ιουνίου 2021 και η εξοικονόμηση νερού από την άσκοπη χρήση του.

Καλό θα είναι οι κάτοικοι έγκαιρα να φροντίσουν για την δημιουργία αποθηκευτικού χώρου στις ιδιοκτησίες τους, ούτως ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Προσπαθούμε για το καλύτερο με βάση τον σχεδιασμό μας, τις ληφθείσες αποφάσεις και την συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς και τους δημότες».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ