24.5.2021 13:40

Ξεσηκώνονται κάτοικοι και αιρετοί για τις διακοπές νερού στον Βροντάδο

Σαφές μήνυμα στη διοίκηση της ΔΕΥΑΝ Χίου να μη διανοηθεί να αφήσει τους κατοίκους χωρίς νερό τους καλοκαιρινούς μήνες

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η κυνική ομολογία της ΔΕΥΑΝ Χίου ότι όποιοι κάτοικοι του Βροντάδου δεν τοποθετήσουν ντεπόζιτα στα σπίτια τους, τότε από 15 Ιουνίου μέχρι και το τέλος της θερινής σεζόν θα έχουν νερό ανά μία ημέρα.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση – προειδοποίηση της ΔΕΥΑΝ Χίου, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, προκάλεσε αντιδράσεις στους κατοίκους του Βροντάδου ενώ βρέθηκε στο στόχαστρο και των δημοτικών συνδυασμών που σε παρεμβάσεις τους μέσω του «π», κάνουν λόγo για εκβιαστικό δίλλημα από τη διοίκηση της εταιρίας, η οποία «επιχειρεί να μεταφέρει στους δημότες ένα σημαντικό οικονομικό βάρος – αυτό της προμήθειας και τοποθέτησης ντεπόζιτου- προκειμένου να καλύψει τη δική της ανεπάρκεια».

Με το συγκεκριμένο πρόβλημα να αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης σε όλο τον Βροντάδο, που πληρώνει ήδη υψηλούς λογαριασμούς νερού, οι κάτοικοι πιέζουν και εισηγούνται στο τοπικό συμβούλιο να προβεί σε διαμαρτυρία και διοργάνωση κινητοποίησης, αφού σε διαφορετική περίπτωση από 15 Ιουνίου κι έπειτα τα 2/3 της δεύτερης μεγαλύτερης αστικής περιοχής της Χίου θα ξεμείνει από νερό εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Η λύση είναι το Θόλος

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ Χίου δεν ξεσήκωσε μόνο τους κατοίκους αλλά και τους αιρετούς, με τις αντιπολιτεύσεις να κάνουν λόγο για ανικανότητα της εταιρείας να διαχειριστεί ένα σημαντικό πρόβλημα, τη στιγμή που οι πολίτες πληρώνουν ήδη ακριβά το νερό.

Με παρεμβάσεις τους στον «π» Γιάννης Καραβασίλης, Νίκος Νύκτας και Μάρκος Σκούφαλος, σημείωσαν ότι η εταιρία αν έγκαιρα είχε σχεδιάσει, τότε θα προχωρούσε σε λύση του προβλήματος μέσω των εγκαταστάσεων των μονάδων αφαλατώσεων στο Θόλος, αντί της χρονοβόρας και κοστοβόρας δημιουργίας νέας μονάδας επάνω στο παραλιακό μέτωπο του Βροντάδου.

Σημείωσαν δε ότι, η εταιρία αγνόησε τις προειδοποιήσεις όλων ότι το έργο θα «κολλούσε» αφού η επιχειρούμενη νέα μονάδα αφαλάτωσης σχεδιάστηκε σε έκταση που δεν ανήκε στον Δήμο Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ