27.5.2021 14:41

Μαριάννα Πελαντή: "Δεν υπάρχει σχεδιασμός της ΔΕΥΑΝΧ για τον Βροντάδο"

Αποκαλυπτική για τον τρόπο με τον οποίο η ΔΕΥΑΝ Χίου αντιμετωπίζει τη δεύτερη μεγαλύτερη αστική περιοχή του νησιού, εμφανίστηκε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βροντάδου Μαριάννα Πελαντή.

Όπως εξήγησε, το πρόβλημα δεν θα πρέπει να προσωποποιείται αφού αυτό που προέχει να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή και πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένη λύση προκειμένου ο Βροντάδος και οι κάτοικοί του να μην έρχονται αντιμέτωποι με οριακές καταστάσεις.

Η ίδια σημείωσε ότι, η επιτόπια αυτοψία των στελεχών της Δημοτικής Κοινότητας στις αφαλατώσεις και στις γεωτρήσεις που ανήκουν στον Βροντάδο, έδειξαν εικόνα εγκατάλειψης από την πλευρά της εταιρείας, καταθέτοντας την άποψη ότι αν η εταιρία είχε φροντίσει νωρίτερα για συντήρηση των εγκαταστάσεων δεν θα είχε υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

«Η εικόνα που είδαμε ήταν απογοητευτική. Ήταν σοκαριστική. Πολύ γερασμένες αφαλατώσεις και σε πολλά σημεία διαπιστώσαμε ότι η παραγωγή νερού είχε πέσει πολύ σε σχέση με τις προδιαγραφές των αφαλατώσεων. Βρεθήκαμε μπροστά σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, η οποία αντικατοπτρίζει τον σχεδιασμό της εταιρείας. Δεν διαπιστώσαμε ούτε μεσοπρόθεσμους ούτε μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς για τον Βροντάδο. Αυτές οι γερασμένες και προβληματικές αφαλατώσεις έπρεπε να έχουν μπει σε πρόγραμμα και να έχουν αντικατασταθεί», δήλωσε η ίδια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ