31.3.2017 17:51

Τελευταία ευκαιρία για τον Ρουκετοπόλεμο

Βγαίνει μπροστά ο Δήμος Χίου στηρίζοντας ανοιχτά το έθιμο και καλώντας όλους τους Βρονταδούσους σε αυτοσυγκράτηση

Την απόφαση να στηρίξει ανοιχτά το έθιμο και να απευθύνει έκκληση προς κάθε κατεύθυνση να επικρατήσει η σύνεση και η λογική, έλαβε ομόφωνα το απόγευμα της Παρασκευής το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Της συζήτησης του θέματος προηγήθηκε σκληρή κριτική των αντιπολιτεύσεων στη Δημοτική Αρχή για τις αποστάσεις που έχει πάρει ο Δήμος από τον Ρουκετοπόλεμο κατηγορώντας τον Μ. Βουρνού για ανικανότητα στη διεξαγωγή του.

Το θέμα εισήχθη εκτάκτως προς συζήτηση με τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλουν να επισημαίνουν την ανάγκη να βγει μπροστά ο Δήμος αλλά και άλλους όπως ο Λ. Πυργάρης και ο Κ. Καρατζάς να λένε ότι δεν μπορεί ο Δήμος να εκτίθεται απέναντι σε ένα παράνομο έθιμο. Ο πρώτος μάλιστα κατέθεσε την άποψή του ότι το πεδίο βολής των ρουκετών θα πρέπει να μεταφερθεί σε σημείο όπου δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Πιο δυναμική στάση κράτησε ο σύμβουλος Στέλιος Καμπούρης που προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα κατέθεσε την πρότασή του το έθιμο να αναληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε : «Το βράδυ της Ανάστασης αν γίνουν συλλήψεις, να έρθουν να συλλάβουν από τον Δήμαρχο μέχρι και τον τελευταίο Δημοτικό Σύμβουλο, παρέχοντας έτσι προστασία στους ρουκετατζήδες».

Τελικά  το Σώμα παρά τις επί μέρους επιφυλάξεις έκανε ομόφωνα αποδεκτή την εισήγηση του Νίκου Νύκτα η οποία βασίζεται σε 4 άξονες.

1)      Ο Δήμος να δηλώσει τη διαχρονική του στήριξη στο έθιμο.

2)      Να εφαρμοστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου έτσι όπως έχουν καταταθεί από την τοπική κοινωνία και τους διάφορους φορείς.

3)      Να απευθυνθεί έκκληση στους θιγόμενους να κάνουν ένα βήμα πίσω όπως ακριβώς έπραξαν και οι ρουκετατζήδες.

4)      Να απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς όλες τις πλευρές.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ