12.4.2022 13:57

Στοίχημα η επαναλειτουργία του εγκαταλελειμμένου καταδυτηρίου μέχρι τα μέσα Μαΐου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Politischios.gr στα άδυτα της εξωτερικής πισίνας του Ιωνικού

Αδιαμφισβήτητα το θέμα της απρόσκοπτης λειτουργίας του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, απασχόλησε την τοπική επικαιρότητα επί σειρά ημερών, με τις αντιπολιτεύσεις – από τη μία- να εξαπολύουν βαρύ κατηγορώ κατά της δημοτικής αρχής και τα αθλητικά σωματεία – από την άλλη- να διατυπώνουν την αγωνία τους για την ολοκλήρωση των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο η διοίκηση του Νομικού Προσώπου, όπως είχε προαναγγελθεί, ξεκίνησε να επεξεργάζεται το σενάριο της επαναλειτουργίας της εξωτερικής πισίνας του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, μία κίνηση που μοιάζει με άθλο, χωρίς κανείς να ξέρει αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η κάμερα του Politischios.gr, συνάντησε το πρωί της Τρίτης, τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Χίου Γιάννη Μανάρα, στον χώρο όπου τα συνεργεία δίνουν τη δική του μάχη ενάντια στον χρόνο.

Όπως εξήγησε ο κ. Μανάρας: «Το καταδυτήριο μαζί με το μηχανοστάσιο είναι υποδομές που είχαν εγκαταλειφτεί από τις προηγούμενες διοικήσεις του Ν.Π. ήδη από το 2016» και συνέχισε λέγοντας: «Καταβάλουμε μία σημαντική προσπάθεια να λειτουργήσουμε την εξωτερική πισίνα όταν κλείσουν οι πισίνες του Ιωνικού. Γι αυτό παραγγείλαμε 2 νέες αντλίες αντίστοιχες αυτών που υπάρχουν καθώς και έναν ηλεκτρολογικό πίνακα, μέσα από μία συνολική δαπάνη 24.000 ευρώ. Είναι μία λύση εναλλακτική και μέσα από αυτή μας την προσπάθεια ίσως καταφέρουμε το ακατόρθωτο, δηλαδή να αναστήσουμε ένα πλήρως εγκαταλελειμμένο μηχανοστάσιο».

Σε ότι αφορά στην εξωτερική πισίνα, ήδη τα συνεργεία αναμένεται μέχρι την Πέμπτη να ολοκληρώσουν την απομάκρυνση της λάσπης μέσα από την πισίνα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επάλειψη των τοιχωμάτων με οξέα και η πλήρωση με νερό της δεξαμενής.  

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ