27.3.2017 15:49

Στο δρόμο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η Παγχιακή

Ενέργειες και πρωτοβουλίες από την Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα στις Βρυξέλλες

Το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξετάζει η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα με κύριο στόχο να μπει στο μικροσκόπιο το ζήτημα του εγκλωβισμού χιλιάδων μεταναστών στη Χίο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά του Β. Αιγαίου.

Μέλη της Επιτροπής βρίσκονται από το Σάββατο στις Βρυξέλλες πραγματοποιώντας στοχευμένες ενέργειες κι επαφές σε διάφορα επίπεδα. Η κυριότερη συνάντηση αφορά σε επαφή με νομικά γραφεία στις Βρυξέλλες τα οποία κλήθηκαν να εξετάσουν την εφαρμογή και τη λειτουργία των συνθηκών Λισσαβόνας και της Ε.Ε.- Τουρκίας. Σύμφωνα με την άποψή τους προκύπτει ότι υπάρχουν κενά σε διάφορα σημεία των συνθηκών. Για την πρώτη διατυπώνεται η άποψη ότι η Ε.Ε. ασχολείται με το μεταναστευτικό σε επίπεδο χρηματοδότησης, όχι όμως σε επίπεδο κοινής πολιτικής στα κράτη μέλη ενώ για τη δεύτερη, ότι παρουσιάζεται ένα γραπτό κείμενο που ερμηνεύεται ποικιλιτρόπως χωρίς ξεκάθαρη στόχευση.

Αναλαμβάνοντας να μεταφέρει στην καρδιά της Ευρώπης το ρεαλιστικό κλίμα που επικρατεί στη Χίο, η Παγχιακή Επιτροπή προσήλθε οργανωμένη στο Ευρωκοινοβούλιο διανέμοντας ειδικό βιβλίου που παρουσιάζει τη βύθιση του νησιού σε κοινωνικό, οικονομικό και τουριστικό επίπεδο.

Στην αποστολή συμμετέχουν οι: Γιάννης Σιδεράτος, Σίμος Παπαλεωνίδας και Γιώργος Αγιωργούσης. Την αποστολή καλύπτει δημοσιογραφικά  ο «π». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ