Χίος Πόλη

14/2/20 20:03

τελ. ενημ.: 15/2/20 9:19

«Σχολείο» εκπαίδευσης για Πολιτική Προστασία από τον Δήμο Χίου

Τη νέα αίθουσα πολιτικής προστασίας  που  στεγάζεται στο πρώην δημαρχείο Αγίου Μηνά και θα λειτουργήσει ως χώρος εκπαίδευσης για τα μέλη των εθελοντικών ομάδων του νησιού μας,   παρουσίασε ο αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας Αντιδήμαρχος Αγίου Μηνά & Καμποχώρων Παν. Μανδάλας , με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Χίου, στην οποία προήδρευε ο Αντιδήμαρχος Χίου και εκτελών χρέη Δημάρχου Χαρ. Μπουρνιάς και  συμμετείχαν η πλειοψηφία των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων των χωριών καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Χίου, της Πυροσβεστικής, του Λιμεναρχείου, του Δασαρχείου, του  Στρατού, της ΔΕΥΑΧ και των εθελοντικών ομάδων.

Ο κ. Μανδάλας  αμέσως μετά το πέρας της  παρουσίασης του προγράμματος της νέας αντιπυρικής περιόδου από τον προϊστάμενο του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Ν. Βορριά, υπογράμμισε ότι η ιδέα για τη δημιουργία ενός χώρου εκπαίδευσης για θέματα πολιτικής προστασίας ήταν ένα αίτημα των μελών των εθελοντικών ομάδων, στο οποίο άμεσα ανταποκρίθηκε η δημοτική αρχή.

«Πρόκειται για μία αίθουσα πλήρως εξοπλισμένη, η οποία είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους ενδιαφερόμενους για εκπαίδευση. Στόχος μας είναι στο προσεχές διάστημα να δώσουμε τη δυνατότητα και στα σχολεία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και να μάθουν τα παιδιά πώς πρέπει να ενεργούν σε περίπτωση σεισμού, πυρκαγιάς και γενικότερα φυσικών καταστροφών. Παράλληλα τέλη Απριλίου προγραμματίζουμε μία ημερίδα για τις δασικές πυρκαγιές, με επίσημο προσκεκλημένο μας τον Δρ Μιλτιάδη Αθανασίου, που είναι ειδικός σε θέματα  δασικών πυρκαγιών. Για τη δημιουργία της  αίθουσας εκπαίδευσης συνέβαλλαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο ο Νίκος Βορριάς όσο και η Ουρανία Τώρα», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Αγίου Μηνά –Καμποχώρων και αρμόδιος σε θέματα πολιτικής προστασίας Παν. Μανδάλας.

Σχόλια άρθρου: 0