10.6.2020 18:40

Πολιτιστικό τέλος 200 ευρώ για πολιτιστικά σωματεία στον Καστρομηνά;

Θα επανεξετάσουμε τη στάση μας έπειτα από έγγραφο της ΚΕΔΕ, λέει ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Κωνσταντίνος Μισόβουλος

Το θέμα της επιβολής τέλους 100 έως 200 ευρώ για όσα πολιτιστικά σωματεία κάνουν χρήση του θερινού θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» στον Καστρομηνά, έθιξε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 10/6 ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε να ενημερωθεί για το εάν ισχύει τέτοιου είδους απόφαση από την πλευρά της ΔΗΚΕΧ, σημειώνοντας ότι εξαιτίας της έλλειψης δραστηριοτήτων πολλά πολιτιστικά σωματεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης.

«Θα επανεξετάσουμε τη στάση μας»

Την σκέψη επιβολής τέλους για τα πολιτιστικά σωματεία επιβεβαίωσε στον «π» ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Κωνσταντίνος Μισόβουλος, προσθέτοντας όμως ότι η στάση της Δημοτικής Εταιρείας θα επανεξεταστεί σε προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Η απόφαση προέβλεπε την επιβολή τέλους 100 ευρώ για όσα σωματεία δεν έχουν εισιτήριο στην εκδήλωση και 200 ευρώ για όσους έχουν. Παρόλα αυτά λάβαμε χαρτί από την ΚΕΔΕ που μας προτρέπει να παραχωρήσουμε τον χώρο χωρίς χρήματα, σε όσους δεν έχουν εισιτήριο λόγω κορωνοϊού. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΧ», ανέφερε ο κ. Μισόβουλος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ