18.6.2020 22:49

Όλοι σε ένα τραπέζι για να σωθεί το «Cine Κήπος»

Διατεθειμένη η «Συμμαχία Αξιών» να αποσύρει την προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εφόσον ο ιδιώτης εξασφαλίσει τα κοινωφελή χαρακτηριστικά του θερινού σινεμά

Άτυπη συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με πρωτοβουλία των συνδυασμών Τριαντάφυλλου, Βουρνού και Στάθη, στην οποία συμμετείχε τόσο ο ενδιαφερόμενος επαγγελματίας για το θερινό σινεμά, όσο και η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου, πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Στη σύσκεψη, από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις και η κριτική στη διοίκηση της ΔΗΚΕΧ για έλλειψη διαβούλευσης, τέθηκαν όλα τα δεδομένα και κυριότερο από όλα το γεγονός ότι, η προσφυγή του συνδυασμού Τριαντάφυλλου κατά της πρώτης διαδικασίας παραχώρησης του Cine Κήπος, πληροί όλα τα κριτήρια για να γίνει αποδεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου εξαιτίας νομικών κενών στο παραχωρητήριο.

Οι προϋποθέσεις

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διατυπώθηκε η κοινή βούληση όλων των συνδυασμών να καταφέρει να λειτουργήσει το «Cine Κήπος» υπό τη διαχείριση ιδιώτη, αφού όμως εξασφαλιστούν τα κοινωφελή χαρακτηριστικά του θερινού σινεμά.

Έτσι αποφασίστηκε η σύναψη νέου συμφωνητικού με τον επαγγελματία που στοχεύει στην μίσθωση του θερινού σινεμά, υπό την προϋπόθεση ότι ο χώρος θα παραχωρείται για τις εκδηλώσεις της Σινεμάθειας, για τις προβολές της κινηματογραφικής λέσχης, καθώς και για το αντιρατσιστικό φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα ο επαγγελματίας, που όπως συμφώνησαν άπαντες, έχει δείξει σημαντικά δείγματα επιχειρηματικής γραφής και παρουσίας στη Χίο θα αναλάβει και το κόστος των επισκευαστικών εργασιών.

 Μετά τη σύνταξή του, το νέο συμφωνητικό με τους νέους όρους θα διανεμηθεί στις παρατάξεις και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΧ προς ψήφιση, κάτι που θα οδηγήσει και στην ακύρωση της προσφυγής του Δημοτικού Συμβούλου Κυριάκου Φρεζούλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Επί της αρχής διαφώνησαν η Λαϊκή Συσπείρωση και η Χιακή Συμπολιτεία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ