25.5.2018 11:44

Όλα τα καταστήματα της Χίου με ένα «κλικ»

Την ευκαιρία να αναζητήσουν πληροφορίες για όσα καταστήματα της Χίου σχετίζονται με την εστίαση και την ψυχαγωγία, δίνει μέσα από πλατφόρμα που δημιούργησε ο Δήμος Χίου.

Με τον τρόπο αυτό κάθε πολίτης, από οποιονδήποτε τόπο και σε οποιονδήποτε χρόνο, μπορεί να αναζητήσει και να πληροφορηθεί για τις επιχειρήσεις του τομέα αυτού, όπως αυτές αδειοδοτήθηκαν ή κατέστη ενήμερος ο Δήμος για τη διαδικασία γνωστοποίησής τους από 01-01-2018 και εφεξής.

Στην εφαρμογή αυτή αναγράφονται: η επωνυμία κάθε επιχείρησης, η διεύθυνσή της, το είδος δραστηριότητας, καθώς επίσης η διάθεση κοινόχρηστου χώρου και η χρήση μουσικής (με ή χωρίς παράταση ωραρίου χρήσης).

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Χίου επειδή λειτουργούν, από ετών, καταστήματα που, μέχρι σήμερα, δεν απαιτήθηκε να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες (εντός του 2018) –για να κάνουν γνωστοποίηση έναρξης της επιχείρησης ή της χρήσης μουσικής ή της παρατάσεως ωραρίου μουσικής ή της χρήσης κοινόχρηστου χώρου– κι έτσι να μην έχουν καταχωρηθεί στη συγκεκριμένη εφαρμογή, όποιος καταστηματάρχης επιθυμεί, μπορεί να απευθύνεται στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χίου (Βενιζέλου 75, Χίος- Τηλ.: 2271353110 ή/και στο mail: adeies@chios.gov.gr) και να δηλώνει τα απαραίτητα στοιχεία της επιχείρησης του για την καταγραφή της.

Η εφαρμογή θα ενημερώνεται σε τακτική βάση και θα εμπλουτίζεται με νέα δεδομένα, σύμφωνα με τις Αποφάσεις των Δημοτικών Κοινοτήτων, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου (για τις παρατάσεις ωραρίου μουσικής και διάθεσης κοινόχρηστου χώρου αντίστοιχα).

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ