12.5.2023 17:01

Ο Δεσμός του Φραγκομαχαλά - Αιτήματα προς την Τεχνική Υπηρεσία και την Τ.Κ. του Δήμου Χίου

Ο Σύλλογός «Ο ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ», ενημερώνει ότι στα πλαίσια του ενδιαφέροντός του για την αναβάθμιση της ποιότητας και διευκόλυνσης της καθημερινής ζωής των μελών του αλλά και όλων των κατοίκων Φραγκομαχαλά, υπέβαλε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου αλλά και στην Τοπική Κοινότητα Δ. Χίου τα ακόλουθα αιτήματα:

  1. Αίτημα για επανατοποθέτηση 40 σιδηρών κολονακιών στην Κ. Μονομάχου. Το αίτημα αφενός αναφέρεται στην ασφάλεια των πεζών και αφετέρου αναφέρεται στο ότι άρχισαν πάλι παράνομες σταθμεύσεις ΙΧ επί των πεζοδρομίων. Εκεί στο Κολλέγιο από 16 έμειναν 3 μόνο κολονάκια το ίδιο από την αρχή της οδού και έναντι του γαλακτοπωλείου Βενέτου τα έβγαλαν όλα και πιο πάνω αρκετά.
  2. Πρόταση-αίτημα για δημιουργία υπαίθριου πάρκινγκ με ενοικίαση των δύο ιδιωτικών αλλά συνεχόμενων ισόπεδων οικόπεδων στην οδό Κ. Μονομάχου 5 και Κ. Μονομάχου 7. (Έναντι του αρτοποιείου Κ. Κλήμη και δίπλα στο κτίριο της ΕΜΧ όπου πλέον στεγάζονται οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου κι έτσι αυξάνεται κατά πολύ η ανάγκη χώρου στάθμευσης)
  3. Εκ νέου καταγράφτηκε το αίτημα για ασφαλτόστρωση της οδού Αρτεμιδώρου (στο ανατολικό της μέρος) και παρέμβαση βελτίωσης ακαταστασίας του δυτικού τμήματος οδού Καραβούρνων λεγόμενο «Αλάνα».
  4. Αίτημα για ασφαλτόστρωση της οδού Μεραρχίας Αρχιπελάγους γιατί έχει κατεστραμμένο οδόστρωμα ενώ χρησιμοποιείται η οδός πολύ από οχήματα για μεταφορά πόσιμου νερού από την βρύση Λωβοκομείου αλλά και για έξοδο στον Περιφερειακό δρόμο προς Βροντάδο ή Βαρβάσι (κι έτσι βλάπτονται πολύ τα λάστιχα και τα αμορτισέρ από τις λακκούβες). Το αίτημα το κατέθεσε ως γνωρίζουμε και ο Σύλλογος Σίφι-Κοφινά.
  5. Ζητήθηκε η αντικατάσταση παλαιών λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού επί της Κ. Μονομάχου με τοποθέτηση νέων λέντ λαμπτήρων, όπως σε όλη τη συνοικία μας και την Χίο γενικότερα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ