24.1.2024 14:31

«Λευκός καπνός» για τις εργατικές πολυκατοικίες Βαρβασίου

Αποζημιώσεις στους κατοίκους στο ύψος των αντικειμενικών αξιών και επιδότηση ενοικίου για 3 χρόνια η πρόταση της Κυβέρνησης - Στο κάδρο η πλήρης κατεδάφιση των επικίνδυνων κτισμάτων

Λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει με την διαμονή δεκάδων συμπολιτών μας, στα επικίνδυνα κτίσματα των εργατικών πολυκατοικιών του Βαρβασίου, φαίνεται ότι προκύπτει μέσα από τη σημερινή συνάντηση μεταξύ διοίκησης ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) και επιτροπής κατοίκων των εργατικών πολυκατοικιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν και οι δύο βουλευτές Νότης Μηταράκης και Σταύρος Μιχαηλίδης, συζητήθηκαν εκτενώς όλες οι πιθανές λύσεις, με τους κατοίκους εξ αρχής να πιέζουν προς την κατεύθυνση των αποζημιώσεων όπως ήταν και η αρχική τους θέση.

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΔΥΠΑ αναφέρθηκε στο άρθρο 47 του νόμου 2956 του 2001, ο οποίος προέβλεπε τα πάντα γύρω από τις αποζημιώσεις των κατοίκων, ο οποίος όμως κατέστη στη συνέχεια ανενεργός.

Σε αυτό το πλαίσιο, προτάθηκε η εκ νέου ενεργοποίηση του νόμου μέσα από παρέμβαση στη Βουλή ώστε η ΔΥΠΑ να μπορέσει να αποζημιώσει τους κατοίκους για τα σπίτια τους, στο ύψος των αντικειμενικών αξιών καθώς και να τους επιδοτήσει ως προς το ενοίκιο για 3 χρόνια.

Προαπαιτούμενο για τη συγκεκριμένη λύση είναι αφενός η ομόφωνη αποδοχή των κατοίκων ώστε τα διαμερίσματα και η έκταση να περιέλθει εκ νέου στο κράτος, αφετέρου η σχετική νομοθετική διάταξη καθώς και η εξασφάλιση των κονδυλίων για τις αποζημιώσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ