24.3.2017 12:31

Κατέθεσαν και τις υπογραφές τους

Νέο εξώδικο θιγομένων κατοίκων του Βροντάδου προς τον Δήμο Χίου για τον Ρουκετοπόλεμο

Με ιδιόχειρες υπογραφές άνω των 40 προσώπων, οι θιγόμενοι κάτοικοι των ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής απαντούν στον ισχυρισμό που ακούστηκε ότι ενδεχομένως να μην υπάρχει μαζικότητα στην κίνησή τους και ότι χρησιμοποιήθηκαν τα ονόματά τους.

Σημειώνουν μάλιστα ότι ο ισχυρισμός περί δήθεν μη εκπροσώπησης τους ενέπλεξε σε μία αδικαιολόγητη ταλαιπωρία εκ νέου συλλογής υπογραφών και μάλιστα βεβιασμένα και εντός ελαχίστων ωρών. Σημειώνουν ακόμη ότι, ελλείψει σοβαρού αντιλόγου, η υπόθεση αποπροσανατολίζεται στο ζήτημα «ιδιόχειρων υπογραφών» στη 2η εξώδικη διαμαρτυρία-αναφορά και για το λόγο αυτό επισυνάπτουν δεκάδες ιδιόχειρες υπογραφές, ελπίζοντας ότι αυτές θα αρκούν στο Δήμο και τις αρμόδιες αρχές για να ασχοληθούν σοβαρά με την υπόθεση και να τηρήσουν το νόμο.

Το νέο εξώδικο σημειώνει κατά λέξη τα εξής:  

«Οι υπογράφοντες διαπιστώνουμε με λύπη ότι επιχειρείτε να αμφισβητήσετε όσα εμείς ή οι σύνοικοί μας ή άτομα εξουσιοδοτημένα από εμάς σας δηλώσαμε με την από 14.11.2016 εξώδικη διαμαρτυρία μας, και τα οποία επαναλήφθηκαν με την από 8.3.2017 εξώδικη αναφορά – διαμαρτυρία, το περιεχόμενο των οποίων επιβεβαιώνουμε, καλώντας σας εκ νέου να πράξετε όσα αναφέρονται σε αυτές. Εκ περισσού, επαναλαμβάνουμε ότι, αν πράγματι θέλετε να διασώσετε το «έθιμο», που με δική σας ευθύνη έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, θα πρέπει αφενός να συμμορφωθείτε με τους νόμους και αφετέρου να δρομολογήσετε τη μεταφορά του σε περιοχή που δεν θα θέτει σε κίνδυνο ούτε εμάς ούτε τις περιουσίες μας.

Επιπλέον όσων έχουν ήδη ειπωθεί και δηλωθεί σε εσάς, καλούμε τον Δήμο Χίου να απέχει, πέραν όλων των άλλων, από πολιτικούς τακτικισμούς (π.χ. στέλνοντας συγκεκριμένα πρόσωπα από πόρτα σε πόρτα για να μας μεταπείσουν) προκειμένου να αμφισβητήσει την εκπροσώπησή μας στα ανωτέρω έγγραφα (αν και στο πρώτο παρατίθενται ιδιόχειρες υπογραφές μας και στο δεύτερο επαναλαμβάνονται τα ίδια ακριβώς αιτήματα) και να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, αντί να απαντήσει υπεύθυνα στην ουσία και να πράξει τα νόμιμα. Τον καλούμε να απέχει από λαϊκιστικούς ισχυρισμούς, όπως ότι «δεν επιτρέπεται οι λίγοι να αποφασίσουν για τους πολλούς». Υπενθυμίζουμε ότι «οι πολλοί» ούτε διαμένουν ούτε περιουσίες έχουν στην εμπόλεμη ζώνη και συνεπώς δεν δικαιούνται να αποφασίσουν για εμάς. Αν πράγματι αγαπάτε το «έθιμο» και προκειμένου αυτό να μην «πεθάνει» στα χέρια σας, φροντίστε να μεταφερθεί υπεύθυνα σε περιοχή που θα διασφαλίσει τη μακροημέρευσή του. Σε αυτό (και μόνο) θα μας έχετε συμμάχους.

Επειδή με την τρομοκρατία που ασκείται από συγκεκριμένα και καταγεγραμμένα πρόσωπα με σκοπό τη διάσπαση των θιγομένων, μας εμπλέκετε στη γελοία διαδικασία εκ νέου συλλογής υπογραφών και μάλιστα βεβιασμένα και εντός ελαχίστων ωρών (εξ ου και οι υπογραφές σε διαφορετικά έγγραφα, τα οποία επισυνάπτονται, και η αδυναμία κάποιων να υπογράψουν λόγω ανωτέρας βίας, όπως στην περίπτωση των τριών μελών της οικογένειας ______).

Επειδή με την τρομοκρατία που ασκείται από συγκεκριμένα και καταγεγραμμένα πρόσωπα με σκοπό τη διάσπαση των θιγομένων, δεν αναιρείται ο παράνομος, ποινικού ενδιαφέροντος, χαρακτήρας της εξέλιξης του «εθίμου», το οποίο σήμερα γίνεται αθέμιτη απόπειρα να προστατευθεί με επαπειλούμενο τίμημα τη σωματική μας ακεραιότητα και την περιουσία μας. 

Ε π ε ι δ ή, ελλείψει σοβαρού αντιλόγου, η υπόθεση αποπροσανατολίζεται στο ζήτημα «ιδιόχειρων υπογραφών» στη 2η εξώδικη διαμαρτυρία-αναφορά, ελπίζουμε οι συνημμένες να σας αρκούν για να ασχοληθείτε σοβαρά με την υπόθεση και να τηρήσετε το νόμο.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

και με επιφύλαξη των δικαιωμάτων μας

Σας παραπέμπουμε, προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων, στις από 14.11.2016 και 8.3.2017 εξώδικες διαμαρτυρίες – αναφορές». 

 

Σημείωση Συντάκτη: Οι υπογραφές δεν έγιναν γνωστές στο Politischios.gr, ωστόσο όπως αναφέρεται είναι στη διάθεση τόσο του Δικηγόρου όσο και του Δήμου Χίου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ