5.12.2023 7:17

Καλορίζικα τα νέα πεζοδρόμια για… αυτοκίνητα

Δεν πρόλαβαν να παραδοθούν στους πολίτες και κάποιοι έσπευσαν να ανακαλύψουν εναλλακτικές λύσεις

Μπορεί εδώ και πολλά χρόνια η συζήτηση για την έλλειψη πεζοδρομίων στη Χίο, ικανών να χρησιμοποιηθούν από πολίτες, μητέρες με καρότσια αλλά και άτομα με Αναπηρία, να είναι ψηλά στην ατζέντα πολιτών αλλά και αιρετών, ωστόσο τα όποια νέα πεζοδρόμια πρώτιστα αναμετρώνται με κακές νοοτροπίες και πρακτικές ετών που εκπορεύονται από την ίδια την κοινωνία.

Έτσι μετά τα πεζοδρόμια στη Λιβανού όπου καθημερινά χρησιμοποιούνται για 10λεπτες και όχι μόνο σταθμεύσεις, σειρά είχαν τα νέα πεζοδρόμια στα Ταμπάκικα τα οποία σε καθημερινή βάση χρησιμοποιούνται για ανάγκες ολιγόλεπτης αλλά και μεγαλύτερης διάρκειας στάθμευσης.

Οι εικόνες που απέστειλαν αναγνώστες του «Π» από την περιοχή είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης που καθημερινά επικρατεί, μετατρέποντας τα πεζοδρόμια σε χώρους στάθμευσης, αποκόπτοντας την πορεία περαστικών από το σημείο, που σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάζονται να κατέβουν στο οδόστρωμα.

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ