18.6.2024 14:12

Για ποιες διαβάσεις μιλάμε, με όριο ταχύτητας 50 χλμ έξω από τον Όρμο του Λω; (Video)

Επιπλέον μέτρα για την παραλιακή του Βροντάδου αναζητά ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα

Η παραλιακή του Βροντάδου αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της περιοχής, κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν η επισκεψιμότητα αυξάνεται ραγδαία λόγω των παραθεριστών και των τουριστών που κατακλύζουν την περιοχή. Ωστόσο, η ασφάλεια στην κυκλοφορία και η ανάγκη για διαβάσεις πεζών αποτελούν βασικά ζητήματα που παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια.

Ο Κώστας Τζούμας, επιχειρηματίας της Πλαζ "Όρμος Λω", εξέφρασε την ανησυχία του για την επικινδυνότητα της παραλιακής οδού. Σε δηλώσεις του, στον «Π», στον απόηχο του ατυχήματος στο ύψος της παραλίας του Αφανή Ναύτη, υπογράμμισε ότι έχει επισημάνει το πρόβλημα εδώ και δέκα χρόνια, χωρίς να υπάρξει καμία ανταπόκριση από την πλευρά της περιφέρειας ή του δήμου.

Όπως ανέφερε: «Αυτό το είχα επισημάνει και φέτος και πριν 10 χρόνια με έγγραφο μου στην περιφέρεια ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο το σημείο. Έχει τοποθετηθεί λάθος πινακίδα με 50 χιλιόμετρα. Περνάνε βαρέα οχήματα ασυνείδητοι οδηγοί με μηχανές και αυτοκίνητα που όπως ξέρετε τρέχουν πάρα πολύ».

Ο κ. Τζούμας τόνισε την ανάγκη για τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, καθώς και για τη δημιουργία διαβάσεων πεζών και νέων χώρων στάθμευσης. Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει διαθέσιμος χώρος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στάθμευση, εφόσον καθαριστεί και εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές.

«Να γίνει ένας χώρος στάθμευσης, μια σκάλα εσωτερική που θα την κάνω εγώ για να μην περπατάει ο κόσμος μέσα στον δρόμο που δεν υπάρχει πεζοδρόμιο για να έρχεται στην παραλία. Ο Βροντάδος έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια με τα μαγαζιά. Έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και είναι ένα τεράστιο πρόβλημα αυτό».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης, Πέτρος Μαθιούδης, παραδέχθηκε το πρόβλημα των περιορισμένων χώρων στάθμευσης και αναγνώρισε την ανάγκη για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Ωστόσο, τονίζει ότι οι δυνατότητες του δήμου είναι περιορισμένες και ότι η συνεργασία με την περιφέρεια είναι απαραίτητη για την επίλυση του προβλήματος.

«Κοιτάξτε να δείτε, στην παραλιακή του Βροντάδου οι χώροι στάθμευσης είναι συγκεκριμένοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Η μόνη λύση είναι το γυμνάσιο του Βροντάδου από πάνω».

Ο κ. Μαθιούδης επεσήμανε ότι οι διαβάσεις είναι ζωγραφισμένες με ζωντανά χρώματα, αλλά το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη ευσυνειδησίας των οδηγών. Ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει προσπάθειες επικοινωνίας με την περιφέρεια για τη βελτίωση της σήμανσης και την εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών.

«Θα μιλήσω και με την Περιφέρεια, πήρα το πρωί κάτι τηλέφωνα, δεν τους βρήκα. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, σήμανση με φώτα, κάτι. Γιατί σαμαράκια από ότι ξέρω δεν μπορούμε να βάλουμε», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ